ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Επεμβάσεις

 
     
 
Η Πλαστική Χειρουργική είναι μία ειδικότητα της Ιατρικής Επιστήμης που ασχολείται με την απόδοση της "αρμονίας" και της "ομορφιάς" στις "γραμμές" του προσώπου και του σώματος του ανθρώπου. Η Πλαστική Χειρουργική, είτε αισθητική είτε επανορθωτική, είναι ενιαίος κλάδος της Χειρουργικής ο οποίος δεν βασίζεται τόσο στην φιλοσοφική έννοια της "θεραπείας" όσο στην φιλοσοφική έννοια της "αποκατάστασης" των φυσιολογικών σχημάτων του ανθρώπινου υλικού.

Οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής διαχωρίζονται σε αισθητικές και επανορθωτικές. Αξίζει τον κόπο να επιλέξουμε να βελτιώσουμε αυτό που μας ενοχλεί αφού το αποτέλεσμα που θα μας προσδώσει θα είναι μόνιμο, δημιουργώντας μας ψυχική και σωματική ανάταση  και προσφέροντάς μας παράλληλα δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Για όποιον λόγο και να επιλέξουμε μία επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, ειναι σίγουρο οτι κατ' αρχην αναγνωρίζουμε με ειλικρίνεια οτι κανείς δεν είναι τέλειος, αρα ούτε και εμείς.

Η πλαστική χειρουργική είναι μία ευγενής ειδικότητα της Ιατρικής.  Είναι μια ειδικότητα που συνεχώς μας προσφέρει κάτι νέο και συναρπαστικό. Νέες τεχνικές βελτιώνουν τα θεαματικά αποτελέσματα των παλαιοτέρων πρός όφελος όλων εκείνων που σε κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την έμπνευση ή την ανάγκη να καταφύγουν στις ευεργετικές της υπηρεσίες.

Ο πλαστικός χειρουργός διενεργεί κάποιου τύπου χειρουργική θεραπεία για να διορθώσει ή τουλάχιστον να βελτιώσει τα προβλήματα εμφάνισης που παρατηρούνται στο ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα.

Μοναδική προϋπόθεση είναι να υπάρχει ικανοποιητικό προεγχειρητικό επίπεδο υγείας και σαφής ιατρική ένδειξη.

Κύριο μέλημα του πλαστικού χειρουργού είναι να διερευνήσει την αναγκαιότητα της επέμβασης, καθώς και την αντικειμενικότητα του προβλήματος. Η ευστοχία είναι αποτέλεσμα της καλής προετοιμασίας.

Σκοπός των πλαστικών επεμβάσεων είναι η συντήρηση, ανανέωση ή ανακατασκευή χαρακτηριστικών του προσώπου και του σώματος. Ο σκοπός των επανορθωτικών επεμβάσεων είναι η βελτίωση των φυσιολογικών λειτουργιών και η διόρθωση εξωτερικών ανωμαλιών στην εμφάνιση που προέρχονται από ατυχήματα, ασθένειες ή υπάρχουν εκ γενετής στον άνθρωπο.

Μερικές επεμβάσεις μπορεί να θεωρούνται κοσμητικές (π.χ. σμίκρυνση μαστών, ρινοπλαστική ή  βλεφαροπλαστική) δεν παύουν όμως να γίνονται και για λειτουργικούς και επανορθωτικούς λόγους.

Οι Πλαστικοί Χειρουργοί ανακαλύπτουν νέες μεθόδους που βελτιώνουν ή αποκρύπτουντα εναπομείναντα «ίχνη» και μειώνουν την μετεγχειρητική νοσηλεία. Η βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης και κατά συνέπεια, της ψυχολογίας και αυτοεκτίμησης του σύγχρονου ανθρώπου επιτυγχάνεται μέσω των τεχνικών που άρχισαν να σχεδιάζονται στην αρχαιότητα, και άρχισαν να κωδικοποιούνται στις αρχές του 20ού αιώνα.

Όσον αφορά την ίδια τη διαδικασία, σήμερα είναι πολύ απλή και ασφαλής. Η ίδια η αναισθησία της πλαστικής χειρουργικής είναι ελαφρότερη και πιο ειδική με αποτέλεσμα επεμβάσεις εντελώς ανώδυνες και αναίμακτες. Η πλαστική χειρουργική είναι η πρώτη χειρουργική ειδικότητα που εφήρμοσε τις επεμβάσεις με νοσηλεία μίας ημέρας ίδιο το αποτέλεσμα σήμερα είναι πιο φυσικό από παλαιότερα.

Δείτε παρακάτω...

 

 
  Επεμβάσεις
 
 
Πλαστική προσώπου
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
 
Πλαστική μύτης και διαφράγματος
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
 
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
 
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
 
                 
 
Πλαστική σώματος
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
 
Μικροεπεμβατική
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
 
Νέες τεχνικές Επεμβάσεων
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
 
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
 
                 
 
Συνδυασμοί επεμβάσεων για ένα καλύτερο αποτέλεσμα
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ