Μεσοθεραπεία
Αναίμακτες Θεραπείες
Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι
Ενέσιμες Θεραπείες, Υαλουρόνη & Μπότοξ
Ενέσιμη Ενυδάτωση
Μη παρεμβατική ενζυμική διάλυση τοπικού λίπους
Ακτίνες Λέϊζερ - US - RF
Soft Holing και Tunneling
Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας
Αναίμακτη λιποαναρόφηση
Διαμάντια - SilkPeel NEW
Ραγάδες
Βιολογική Κυτταρική Ανανέωση
Συνδυασμοί Αντιγήρανσης
Μακροζωία & Αντιγήρανση
Bιταμίνες
Λέιζερ Αποτρίχωσης
Καλλυντικά ελιξήρια
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Θεραπείες

 
     
 

Αδυνάτισμα και αντιγήρανση χωρίς να μπείτε χειρουργείο. Γίνεται;

«Η ομορφιά είναι σαν τα καλοκαιρινά φρούτα - αποδομείται εύκολα. Όμως από την άλλη, αν φωτίζει ένα πρόσωπο, κάνει τις αρετές να λάμπουν και τα ελαττώματα να ντρέπονται» Φράση απο το Δοκίμιον περί Ομορφιάς του Francis Bacon.

Όλα για την ομορφιά! Για την παράταση της νεότητας και για τη συμμετρία!

Αισθητική ιατρική είναι η επιστήμη που ασχολείται με όλες τις τεκμηριωμένα ασφαλείς και αποτελεσματικές μεθόδους βελτίωσης της εξωτερικής εμφάνισης των ανθρώπων με φυσικά ή τεχνητά μέσα.

Η αισθητική ιατρική έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Ολοι οι αρχαίοι πολιτισμοί επεφύλασσαν τομείς της καθημερινής τους προόδου στην βελτίωση της εικόνας των πολιτών και την νεανική ή πολύ προσεγμένη υφή του δέρματός τους. Κινέζοι, Ιάπωνες, Ινδοί, Αιγύπτιοι,  Μινωίτες, Μάγια, Αστέκοι, Ινκας, Ινδιάνοι, Εσκιμώοι, Δαναοί, Αχαιοί, Θράκες, Πομάκοι, Μακεδόνες, Ιλυροί, Σλαύοι, Γαλάτες, Ετρούσκοι, Καρχηδόνιοι, όλοι έχουν προϊστορία που σχετίζεται με την ένασχόληση των γυναικών κυρίως με την εξωτερική ομορφιά.

Ο καθρέφτης της θεάς Αφροδίτης είναι το κληρονομούμενο απο γενεά σε γενεά "εργαλείο αξιλόγησης " της επιτυχίας αυτών των προσπαθειών. Ποιό το λάφυρο;  Μα η δύναμη που εγγυάται η ομορφιά...


"Τα όμορφα γυναικεία πόδια γύρισαν όχι και λίγες σελίδες της ιστορίας"
όπως λένε χαρακτηριστικά οι Γάλλοι.

Και ...

"είναι τόσο όμορφος που φαίνεται οτι έχει δικιο"
 όπως λένε χαρακτηριστικά οι Αμερικανοί.


Η σύγχρονη αισθητική πλαστική χειρουργική έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να λέμε χαριτολογώντας πως "δεν υπάρχουν πια άσχημες γυναίκες, απλά... πολύ απασχολημένες! " Οι περισσότεροι φόβοι έχουν ξεπεραστεί και όλο και περισσότερες κυρίες- και ακόμη περισσότεροι κύριοι -αναζητούν τις σωστές λύσεις αισθητικής.

Οι θεραπείες αισθητικής ιατρικής είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς. Οι  άνθρωποι που επιλέγουν θεραπείες αισθητικής ιατρικής, το κάνουν για να ενισχύσουν την εμφάνισή τους και με αυτό τον τρόπο να βελτιώσουν την εικόνα τους και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους.  Έτσι μπορούν  να αναβαθμίσουν τις κοινωνικές τους σχέσεις, και να αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σε διάφορους κοινωνικούς τομείς εάν πραγματικά ενδιαφέρονται για κάτι τέτοιο.

  Υπάρχουν πολλών ειδών θεραπείες αισθητικής ιατρικής, ανάλογα με το πρόβλημα προς επίλυση και την ηλικία των ενδιαφερομένων. Η κάθε μία ή ο συνδυασμός περισσοτέρων τύπων θεραπείας επιφέρει τα αναμενόμενα, θεαματικά αποτελέσματα ανανέωσης, αναδόμησης, αναγέννησης και αντιγήρανσης.  


Τα τελευταία χρόνια η μεγαλύτερη εξέλιξη αφορά όχι μόνο στη μηχανική τεχνολογία αλλά και στην τεχνολογία των υλικών, πολλά από τα οποία είναι ενέσιμα και αποτελεσματικά.

Ποία όμως, πώς, και για ποία περίπτωση?

«Τα ενέσιμα στην πλαστική χειρουργική δεν πρόκειται να παραγκωνιστούν ή να φύγουν από την μόδα  στο άμεσο ή το απώτερο μέλλον, αλλά υπάρχει γι αυτά μεγάλος προβληματισμός παγκοσμίως,.Τα περισσότερα προβλήματα, ακόμη και οι παραμορφώσεις που βλέπουμε γύρω μας (ευτυχώς μόνο λίγα στην Ελλάδα), έχουν δημιουργηθεί από μια αφελή ή πρόχειρη αισθητική εφαρμογή με μία σύριγγα  και όχι από μία καλοσχεδιασμένη και  ίσως πιό ενδεδειγμένη μικροεπεμβατική χρήση ενός χειρουργικού εργαλείου , γι' αυτό... προσοχή» (http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs231/en/) ....Καθώς όλες οι γυναίκες δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες, δεν μπορούν να εφαρομοστούν όλες οι μέθοδοι σε όλες τις γυναίκες.

Οι γυναίκες χωρίζονται ηλικιακά σε τρεις κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι έφηβες 18-26 ετών. Στις πολύ νεαρές ηλικίες αντιμετωπίζουμε θέματα ανατομικού τύπου τα οποία όμως δεν διορθώνονται χωρίς χειρουργική επέμβαση (ομορφοποίηση - beautification).Σε αυτή την ηλικία βεβαίως δέν τίθεται θέμα ρυτίδων ή χαλάρωσης, δέν είναι όμως λίγες οι έφηβες που επιθυμούν να βελτιώσουν τα χείλη τους, πάντα φυσικά με την διακριτική σύμφωνη γνώμη των οικείων τους.

Στη δεύτερη  κατηγορία οι νεαρές αλλά ήδη ώριμες κυρίες 26-46 με τις πρώτες ενδείξεις δερματικής και ιστικής χαλάρωσης

Στην τρίτη κατηγορία οι γυναίκες κατά την εμμηνόπαυση , λίγο  πρίν ή λίγο μετά τα 50 έως και  80. ετών

Υπάρχει βεβαίως μεγάλο ενδιαφέρον για αισθητικές θεραπείες, ακόμη και για μικροεπεμβάσεις από γυναίκες και άνδρες ηλικίας από 80 έως και 100 ετών, ειδικά όταν η γενική υγεία είναι καλή και το ενδιαφέρον για κοινωνική δράση μεγάλο.


 Στις ελαφρά υπέρβαρες μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες μπορούμε αλλα δέν είναι ενδεδειγμένο να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές μεθόδους σε πρώτη φάση. Πρέπει να κάνουμε πλαστική χειρουργική ανάταξη, ανάρτηση, αναδόμηση ή  ανόρθωση των συνεκτικών ιστών, των μυών και του δέρματος  ώστε να φέρουμε το δέρμα ηλικιακά γύρω στα 40-45 και μετά να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές μεθόδους για να το συντηρήσουμε για πάντα εμφανίσιμο και υγιές.

Η καταλληλότερη ηλικία για εναλλακτικές μεθόδους για τις αδύνατες, καλοδιατηρημένες γυναίκες, είναι  εκείνη μετάξύ 26 και 46 ετών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των γυναικών σε αυτή την ηλικία είναι οι πρώτες ρυτίδες που εμφανίζονται γύρω από το στόμα και τα μάτια και είναι κυρίως εκφραστικές ρυτίδες. Ένας τρόπος αντιμετώπισής τους είναι ένα καινούριο laser, το laser μιας μέρας ή  οι ραδιοσυχνότητες όγδοης γενεάς. Η ιατρική ενεργεια, περνά μέσα από το δέρμα, ζεσταίνει το κολλαγόνο και με αυτό τον τρόπο ενεργοποιεί την παραγωγή του, καλυτερεύοντας αισθητά την εικόνα  και τη σπαργή του δέρματος. Αν το δέρμα έχει μικρό πρόβλημα τότε με τέσσερις μόνο επισκέψεις στο κέντρο laser η χαλάρωση και οι εκφραστικές ρυτίδες θα μειωθούν κατά 20%.  Αυτό το ποσοστό για μια νέα γυναίκα είναι πάρα πολύ, γιατί η ζημιά που έχει γίνει στο πρόσωπό της από το χρόνο είναι ακόμη πολύ μικρή.  . Σε άλλες περιπτώσεις,  για τις νέες γυναίκες υπάρχει και το erbium laser, το οποίο απομακρύνει το επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας «λειαίνοντάς» το σιγά-σιγά σε 10 λεπτά της ώρας με αναισθησία κρέμας..Το ερύθημα που εμφανίζεται είναι επιφανειακό και με τις κατάλληλες αλοιφές επουλώνεται σε δύο ημέρες. Η επόμενη εβδομάδα βρίσκει όλες αυτές τις γυναίκες πιό ξεκούραστες και λαμπερές.

Για ακόμη καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση, χρησιμοποιούμε τα πολύ αποτελεσματικά mosaic microfractional, fraxel, κλπ, τα οποία απομακρύνουν το επιφανειακό στρώμα της επιδερμίδας και συσφίγγουν ταυτόχρονα τα πιό βαθειά στρώματα.

Επιπλέον, πολλές γυναίκες έρχονται να αφαιρέσουν με laser τις ευρυαγγείες, τις φακίδες και τις πανάδες τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως χρησιμοποιούμε laser αποχρωματισμού

Μεγαλώνοντας , αυξάνονται και οι ανάγκες μας για περισσοτερες επισκέψεις στο πιό καλά και σύγχρονα εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας   ιατρικό κέντρο εφαρμογών λέιζερ αισθητικής της Αθήνας. με το οποίο συνεργαζόμαστε

Ειδικά δε για το σώμα  δρούμε επιτυγχανοντας και σημαντική απίσχναση του λιπώδους ιστού στο σημείο που αυτός συνδέεται με το δέρμα μας.. Δείτε  εδώ  αυτές τις εφαρμογές με νέες μορφές ενεργειας.

Και βέβαια διαβάστε για την πιό πρόσφατη, φυσική και πιό μοντέρνα θεραπεία λείανσης λεπτών ρυτίδων, μέτριας κυτταρίτιδας και μικρής χαλάρωσης του δέρματος προσώπου και σώματος... το εντυπωσιακά αποτελεσματικό (στα σωστά χέρια)- ultimate aesthetic  tool  το ολοκαίνουργιο  Skin Needling.

   . / />>

Εικόνες ομορφιάς μας περιβάλλουν,  γι' αυτό δεν είναι περίεργο το γεγονός οτι η αναζήτηση της ομορφιάς είναι τόσο διαδεδομένη.   Ηταν στο παρελθόν, είναι σήμερα και θα είναι περισσοτερο στο μέλλον.  Το δέρμα μας είναι ο κυριώτερος εκφραστής όχι μόνο της καλής μας εικόνας όσο και της καλής μας υγείας κατα τους Έλληνες φιλοσόφους  Ιπποκράτη και Πυθαγόρα.

Αν σας απασχολούν οι βαθιές γραμμές και οι ρυτίδες, δοκιμάστε τις ενέσιμες θεραπείες με τα γνωστά απορροφήσιμα "φίλλερς" ( fillers).

Αν θέλετε να ανακτήσετε τη χαμένη λάμψη στο πρόσωπό σας, δοκιμάστε τη νέα θεραπεία ενυδάτωσης με βιταμίνες  τη μεσοθεραπεία με αμινιξέα, τη χρήση ειδικών καλλυντικών, το σκίν νείντλιγκ ή τη μικροδερμοαπόξεση με διαμάντια.

Ζητήστε να κάνετε την ειδική διαγνωστική εξέταση προσώπου με ειδικό ηλεκτρονικό  υπολογιστή  για να δείτε κι εσείς τις βλάβες που ο χρόνος έχει επιφέρει στην επιδερμίδα του προσώπου σας. Ποτέ δεν είναι αργά και πάντα υπάρχουν λύσεις με βάση το δικό σας DNA.

Δειτε λοιπόν λεπτομερώς στην περιήγηση παρακάτω τί μπορεί να κάνει ο αισθητικός ιατρός για σάς και την αναννέωση της εξωτερικής εμφάνισης του δέρματός σας..

 

 

 
  Θεραπείες
 
 
Μεσοθεραπεία
 
Αναίμακτες Θεραπείες
 
Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι
 
Ενέσιμες Θεραπείες, Υαλουρόνη & Μπότοξ
 
                 
 
Ενέσιμη Ενυδάτωση
 
Μη παρεμβατική ενζυμική διάλυση τοπικού λίπους
 
Ακτίνες Λέϊζερ - US - RF
 
Soft Holing και Tunneling
 
                 
 
Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας
 
Αναίμακτη λιποαναρόφηση
 
Διαμάντια - SilkPeel NEW
 
Clik Here
Ραγάδες
 
                 
 
Βιολογική Κυτταρική Ανανέωση
 
Συνδυασμοί Αντιγήρανσης
 
Μακροζωία & Αντιγήρανση
 
Bιταμίνες
 
                 
 
Λέιζερ Αποτρίχωσης
 
Καλλυντικά ελιξήρια