Μεσοθεραπεία
Αναίμακτες Θεραπείες
Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι
Ενέσιμες Θεραπείες, Υαλουρόνη & Μπότοξ
Ενέσιμη Ενυδάτωση
Μη παρεμβατική ενζυμική διάλυση τοπικού λίπους
Ακτίνες Λέϊζερ - US - RF
Soft Holing και Tunneling
Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας
Αναίμακτη λιποαναρόφηση
Διαμάντια - SilkPeel NEW
Ραγάδες
Βιολογική Κυτταρική Ανανέωση
Συνδυασμοί Αντιγήρανσης
Μακροζωία & Αντιγήρανση
Bιταμίνες
Λέιζερ Αποτρίχωσης
Καλλυντικά ελιξήρια
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Soft Holing και Tunneling

 
     
 

Το ζητούμενο όλων είναι να παραμείνει η φρεσκάδα του δέρματος όσον το δυνατό περισσότερο. Η καταστροφή όμως των ινών του κολλαγόνου και της ελαστίνης που επέρχεται με την επίδραση του χρόνου και από την του τρόπου ζωής και του περιβάλλοντος οδηγεί στη χαλάρωση και στην ατροφία δερμάτος και των μαλακών ιστών του σώματός μας..

 Έτσι λοιπόν σε πολλούς ανθρώπους παρατηρείται με την πάροδο των ετών ότι το δέρμα αφυδατώνεται ενώ η αφράτη δομή που αυτό είχε κατά την εφηβική και νεαρή ηλικία έχει προοδευτικά αντικατασταθεί από ατροφία σκλήρυνση και αφυδάτωση των ιστών.  Αυτό όμως δεν αφορά μόνο την επιδερμίδα αλλά και τα βαθύτερα στρώματα της δομής της επιφάνειας του δέρματος του σώματος . Υπάρχουν περιοχές που αυτό φαίνεται περισσότερο από τι σε άλλες όπως π.χ. το μέτωπο και ο λαιμός. Γι’ υτές τις περιοχές σχεδιάσαμε και εφαρμόζουμε με πολύ καλά αποτελέσματα τις δυο νέες μεθόδους του Holing με χρήση ειδικής επαναστατικής μικροβελόνης (από ειδικό κράμα τιτανίου) ή με χρήση ειδικής επαναστατικής μικροκάνουλας φτιαγμένη για να γεμίζει τις δικές μας ρυτίδες μέθοδος του Tunneling.

 Η ιδέα βρίσκεται στους αρχέγονους βιολογικούς μηχανισμούς επούλωσης και ανανέωσης των ιστών μέσω της αναγέννησης αφράτου συνδετικού ιστού που αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του δέρματός μας. Η μέθοδος εφαρμόζεται τόσο από μόνη της στο ιατρείο με τοπική αναισθησία όσο και σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές επεμβάσεις του προσώπου π.χ. τα μίνι λίφτ και thread lift

Υποψήφιοι-ες για τις παραπάνω επαναστατικές νέες τεχνικές είναι τόσο άντρες όσο και γυναίκες ηλικίας από 17 έως 87 ετών που δεν έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και εφόσον ο θεράπων ιατρός κος Λύρας κρίνει ότι πρόκειται για την κατάλληλη θεραπεία με βάση τις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενή-της ασθενούς.

 Η μέθοδος Holing αφορά τη χρήση μιας επαναστατικής ειδικής μικροβελόνης κατασκευασμένης από κράμα τιτανίου η οποία δημιουργεί μικροοπές στην περιοχή του δέρματος που μας ενδιαφέρει όπως για παράδειγμα ο λαιμός και προκαλεί τη διέγερση των ινοβλαστών και πολλών άλλων κυτταρικών στοιχείων με τελικό αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής του δέρματος της χαλάρωσης των αντιαισθητικών ουλών και των λεπτών ρυτίδων.  To Ηoling δρα ενισχύοντας την επιδερμίδα και το χόριο εκεί δηλ που ενεργεί και η μεσοθεραπεία. Τα καλύτερα φυσικά αποτελέσματα του Holing  έρχονται σε συνδυασμό με τις βιταμίνες και το Needling.

 Το Tunneling, είναι μια εξίσου νέα τεχνική της οποίας το χαρακτηριστικό είναι ότι διεισδύει σε βαθύτερα στρώματα του δερματικού ιστού με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις όπου χρήζουν πιο βαθιάς αναδόμησης δηλ., μεγαλύτερες ουλές, πιο βαθιές ρυτίδες κλπ. Η όλη τεχνική πραγματοποιείται από τα τον  πλαστικό χειρουργό,  με τη χρήση μιας ειδικής μικροκάνουλας στην περιοχή του δέρματος που μας ενδιαφέρει.  To Τunelling  ενεργεί εκεί όπου ενεργούν οι θεραπείες με Ραδιοσυχνότητες (RF) – VelaShape στο σημείο ένωσης δηλ., του λιπώδους ιστού με το βαθύτερο στρώμα του δέρματος.

 Η συγκεκριμένη μικροπαρέμβαση ανήκει στην κατηγορία θεραπειών "soft surgery" δηλαδή αισθητικής ιατρικής και αναίμακτης χειρουργικής που απαιτούν μόνο τοπική αναισθησία και πραγματοποιούνται στα εξωτερικά ιατρεία.

Η διαδικασία τόσο του Holing όσο και του Tunneling  διαρκεί περίπου 30 λεπτά και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στο εξωτερικό ιατρείο της κλινικής. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι και οι δύο μέθοδοι είναι ανώδυνες. Μπορεί να παρατηρηθεί μικρό τοπικό οίδημα και ίσως περιοχική εκχύμωση που όμως θα υποχωρήσει μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (2-3 ημέρες).  Αυτό σας επιτρέπει την επιστροφή σε κοινωνικές και άλλες υποχρεώσεις σχεδόν άμεσα.