Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

ΑΝΟΙΚΤΗ Ή ΚΛΕΙΣΤΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ ?;

 
     
 
ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΚΛΕΙΣΤΗ ?

- Η τεχνική της κλειστής ρινοπλαστικής προτιμάται όταν το κυρίως πρόβλημα του ασθενούς εντοπίζεται στη ράχη της μύτης και το ακρορίνιο απαιτεί κάποια λογική τροποποίηση (όπως οι περισσότερες περιπτώσεις στην Ελλάδα.  Στην κλειστή πλαστική μύτης όλη η επέμβαση γίνεται μέσα από τα ρουθούνια. Δεν υπάρχουν καθόλου εξωτερικές τομές όπως στην ανοικτή μέθοδο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός βασίζεται στην ψηλάφηση του σκελετού της μύτης. Οι τομές αυτής της τεχνικής γίνονται στο εσωτερικό των ρουθουνιών και δέν αφήνουν καθόλου ίχνη. Η αποθεραπεία για πλήρη κοινωνική επανένταξη είναι διάρκειας μόλις 10 ημερών

- Η μέθοδος της ανοικτής ρινοπλαστικής επιτρέπει μεγαλύτερη ευελιξία και χειρουργική ακρίβεια με καλή εφαρμογή σε απαγορευτικά δύσμορφες και μεγάλες μύτες οπου χρειάζεται πλήρης ανατομική μετατροπή και΄ ίσως και οστικά ή χόνδρινα μοσχεύματα.. Δηλαδή σε περιπτώσεις που απαιτείται λεπτομερής τροποποίηση ολόκληρου του δύσμορφου σκελετού που αποτελέιται απο χόνδρους και οστά.Οταν δηλαδή η άκρη της μύτης είναι ασύμμετρη, πολύ παρεκτοπισμένη καί υπερμεγέθης, όταν υπάρχει σοβαρή μετατραυματική βλάβη του σκελετού της μύτης (π.χ. μετά από ατύχημα), όταν γίνεται επανεπέμβαση για τη διόρθωση προβλημάτων μετά από προηγούμενη ρινοπλαστική και σε περιπτώσεις συγγενών ανωμαλιών όπως το λαγόχειλο. Στην ανοικτή ρινοπλαστική εκτός από τις τομές στο εσωτερικό των ρουθουνιών γίνεται και μια μικρή εξωτερική τομή μεταξύ αυτών. Η πλήρης κοινωνική επανένταξη μετά απο ανοικτή ρινοπλαστική είναι ελαφρώς μεγαλύτερης διάρκειας.Η ανοικτή μέθοδος είναι χρήσιμη μόνο στις πολύ μεγάλες μύτες που επιθυμούν και μεγάλες αλλαγές στο σχήμα και το μέγεθος της νέας μύτης. Και η κλειστή και η ανοικτή ρινοπλαστική γίνεται με γενική αναισθησία, ενώ ο μετεγχειρητικός πόνος για τους χειρουργηθέντες είναι το ίδιο μηδαμινός στα χέρια μας, κάτι που εκπλήσσει ευχάριστα όσους προβαίνουν σε αυτήν.

Η δική μας θέση


Η κλειστή μέθοδος αρκεί για τις περισσότερες περιπτώσεις στην Ελλάδα όπου δεν είναι επιθυμητές μεγάλες αλλαγές. Μόνο οι λιγότερο έμπειροι ρινοχειρουργοί στην Ελλάδα χρησιμοποιούν την ανοικτή μέθοδο που δίνει στους ίδιους μεγαλύτερη ασφάλεια, έχει όμως και μεγαλύτερο χρόνο αποθεραπείας λόγω της εξωτερικής τομής στα ρουθούνια. Για τους χειρουργημένους η κλειστή μέθοδος είναι σαφώς πιό διακριτική και πιό εύστοχη μετά απο προηγούμενη επεξεργασία προσωμοίωσης στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Εμείς βεβαίως διενεργούμε  καί τις δύο μεθόδους με απόλυτη ευστοχία και ινανοποίηση.


Για την τεχνική της κλειστής ρινοπλαστικής δειτε εδώ


Για την τεχνική της ανοικτής ρινοπλαστικής δειτε εδώ
 

 

 
 
  πίσω