Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

 
     
 

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ >>>>

 Σήμερα η πλαστική χειρουργική είναι ανεξάρτητη, καθιερωμένη σε όλο τον κόσμο, χειρουργική ειδικότητα που αποκτάται με εξαετή θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση..

Η αισθητική χειρουργική επιδιώκει τη μετατροπή της δυσμορφίας σε τέλεια μορφή, σε ευμορφία. Η επανορθωτική πλαστική, επιδιώκαι να αποκαταστήσει  τη χαμένη σε ατυχήματα ή διάφορες ασθένειες ή εκ γεννετής μη αποκτημένη ακεραιότητα της εξωτερικής επιφάνειας του σώματος και των συναφών λειτουργικών συστημάτων Η οικονομική ανάπτυξη στις χώρες του δυτικού κόσμου και οι επιτυχίες της ειδικότητας δημιούργησαν μεγάλη ζήτηση για πλαστικές αισθητικές επεμβάσεις κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ου και την αρχή του 21ου αιώνα. . Η πλαστική χειρουργική έπαψε να είναι προνόμιο των αριστοκρατών  (ήταν άραγε ποτέ ?), των εκατομμυριούχων και των διασημοτήτων. Σήμερα κάθε γυναίκα και κάθε άνδρας μπορεί ακόμη καί με το κόστος ενός μηνιαίου του εσόδου να βελτιώσει την εμφάνισή του σε κάθε σημείο του πλανήτη. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (American Society for Aesthetic Plastic Surgery ), το έτος 2003 πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ 11,5 εκατομμύρια, χειρουργικές και εναλλακτικές  κοσμητικές επεμβάσεις. Η αύξηση του αριθμού του συνόλου των κοσμητικών επεμβάσεων, από το 1997 μέχρι το 2003, έφθασε το 444% και των κοσμητικών χειρουργικών επεμβάσεων το 119%. Η Ελλάδα ακολούθησε κατα πόδας μέχρι καί το 2011 την αύξηση, ενισχυμένη καί απο την αίσθηση ευημερίας που προηγήθηκε των καλοκαιρινών Ολυμπιακών αγώνων του 2004 και ακολούθησε την έκρηξη του Ελληνικού χρηματιστηρίου και του ποδοσφαιρικού EURO. .Σήμερα, σταθεροποιημένες σε αριθμό στο 10%% του πληθυσμού ετησίως παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι πλαστικές  επεμβάσεις τελειοποιούνται συνεχώς με την έρευνα, την εμπειρία και την αλληλοενημέρωση των πλαστικών χειρουργών και το ποσοστό παραμένει πολύ υψηλό σε σχέση με άλλες χώρες, με δυνατότητα για την ανάπτυξη καί εισερχόμενου ιατρικού τουρισμού σε ιδιωτική βάση... Επιστημονικές εταιρείες πλαστικής χειρουργικής, που στοχεύουν στην ανάδειξη της ειδικότητας και τη διαρκή ενημέρωση των πλαστικών χειρουργών έχουν ιδρυθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η μεγάλη ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, έχει εξοπλίσει τον πλαστικό χειρουργό με αδιανόητες για το παρελθόν δυνατότητες. Η χρήση των Lasers, του έξυπνου ηλεκτρισμού (ραδιοσυχνότητες) η κατασκευή τελειοποιημένων προθέσεων μαστού και τα διάφορα εμφυτεύματα είναι μερικές από τις δυνατότητες αυτές. Η εξέλιξη όμως και η αναζήτηση του καλύτερου δεν έχει τέλος.

 

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

 Είναι βέβαιο ότι το μέλλον επιφυλάσσει νέες εκπλήξεις και επιτεύγματα στον τομέα της πλαστικής  χειρουργικής. Οι έρευνες της ιατρικής, της βιολογίας και της βιοτεχνολογίας θα δώσουν νέα ώθηση στην ειδικότητα. Ενθέματα και εμφυτεύματα νέας γενιάς, με ακόμη καλύτερες ιδιότητες, θα κατασκευαστούν. Οι μηχανισμοί της επούλωσης θα κατανοηθούν καλύτερα και οι μετεγχειρητικές ουλές θα βελτιωθούν, Η γενετική θα δώσει πιθανότατα τη δυνατότητα ανανέωσης των κυττάρων και συγκράτησης της διαδικασίας του γηρασμού. Νέες χειρουργικές τεχνικές  θα ανακαλυφθούν. Ο πλαστικός χειρουργός που επουλώνει ένα ανοικτό τραύμα μεταμοσχεύοντας επάνω του ένα τμήμα δέρματος όντας σε θέση ταυτόχρονα να μετατρέπει  κάθε είδους δυσμορφία σε ευμορφία θα δέχεται συγχαρητήρια όσα χρόνια και αν περάσουν…όσο και αν διαρκέσει η παγκόσμια οικονομική κρίση.

11/8/2013

 

 
 
  πίσω