Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

ΟΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 
     
 
"ΟΙ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ" >>>>

Κυκλοφορεί  ευρύτατα στην κοινή γνώμη η λέξη "πλαστικοποιημένες" γυναίκες. Με τον όρο αυτό οι άνθρωποι σε γενικές γραμμές βλέπουν στην κοινωνία, σε πολλές χώρες του κόσμου να κυκλοφορούν γυναίκες με αφύσικα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό τους...σαν κάτι που δεν πάει καλά και που δεν δείχνει φυσικό στο πρόσωπο καλοντυμένων συνύθως γυναικών απο τα μεσαία και τα ψηλότερα οικομονικά στρώματα. Ερωτήσεις όπως "τι έπαθε αυτή η γυναίκα, τι της έκαναν ??" ..."που πήγε και τραβήχτηκε ??"..."καλά με τόσα λεφτά που έχει γιατί δέν επέλεξε  να την αναλάβει κάποιος καλός πλαστικός χειρουργός στην πόλη της ή τουλάχιστον σε κάποια άλλη πόλη ??",  "πήγε σε γιατρούς χωρίς εξειδίκευση ?? ?? "...κ.ο.κ. Η γενική εντύπωση είναι ότι οι εύπορες αυτές γυναίκες  έχουν κάνει πλαστική και ότι αυτή η παραμόρφωση είναι αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ !!!. Επιπλέον υπάρχει και η περίεργη αίσθηση, οτι ενώ όλοι εμείς οι παρατηρητές τους λυπούμαστε ουσιαστικά για εκείνες τις παραμορφωμένες γυναίκες με κύριο χαρακτηριστηκό τους το "υπερφουσκωμένο" πάνω χείλος...οι ίδιες φαίνεται να μήν καταλαβαίνουν την καταστροφή της φυσικής εκόνας (για την οποία είναι και εκείνες συνένοχες-αφού τους αρέσει-) και να μήν συνειδητοποιούν πόσο αποκρουστικές είναι ... Αντίθετα, φαίνεται να συμπεριφέρονται καί αλαζονικά, πιστεύοντας πραγματικά οτι το αποτέλεσμα του υπερ-φουσκώματός τους είναι ΦΥΣΙΚΗ ΝΕΟΤΗΤΑ και οτι αυτό δεν φαίνεται κιόλας....και λένε στους απέναντι όταν ερωτηθούν ειρωνικά "καλή μου πώς κρατιέσαι τόσο νέα ? "...Μα ΔΕΝ εν κάνω τίποτα...μόνο βάζω la.... μή καταλαβαίνοντας την ειρωνία εκείνης που ρωτάει....Ε όχι...

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Αυτή η λάνθασμένη  παραδοχή οφείλεται στην εντύπωση ότι τα παραφουσκωμένα χείλη και το παγωμένο χαμόγελο μαζί με το παραφουσκωμένο πρόσωπο και τα παρασηκωμένα φρύδια τύπου "Δόκτορ Σποκ" είναι αποτέλεσμα πλαστικής λόγω άγνοιας και έλλειψης κοινής λογικής. Οι άνθρωποι θα έπρεπε να κατανοούν ότι τα "αφύσικα φουσκώματα" είναι αποτελέσματα υπερβολής στη χρήση ενέσιμων θεραπειών συνήθως σε άτομα του γυναικείου φύλου μεταξύ 45 και 55 ετών...τότε δηλαδή που το μόνο που ενδύκνειται λόγω μεγάλης χαλάρωσης και εμμηνόπαυσης είναι ένα μοντέρνο λίφτινγκ. Ο φόβος για την διαδικασία και το αποτέλεσμα ενός λίφτινγκ σε συνδιασμό με την ευκολία των ενέσιμων θεραπειών απο δερματολόγους, οδοντιάτρους, αισθητικούς  κλπ, δημιουργούν ένα φαύλο κύκλο. Οι άνθρωποι επιλέγουν το "εύκολο" που παραμορφώνει αντι για το "δύσκολο" που ομορφαίνει το πρόσωπο ενώ οι απέναντί τους βλέποντας την παραμόρφωση πιστεύουν ότι αυτή είναι αποτέλεσμα ενός μη επιτυχημένου λίφτινγκ. Έτσι τα λίφτινγκ μειώνονται και αυξάνονται οι ενέσιμες θεραπείες και κατα συνέπεια αυξάνεται και η παραμόρφωση ακόμα περισσότερο. Γι' αυτό είμαστε τόσο αντίθετοι στην μανία της εγωπαθούς απλοικότητος του τύπου, " εγώ θα γίνω νέα μόνο με κορδονάκια και μποτοξάκια" Αυτό κάνει κακό στην καλή πλαστική ιατρική.

Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση....σε μερικές γυναίκες οι ενέσιμες θεραπείες ταιριάζουν "γάντι".....   .όμως   σε πολλές γυναίκες ηλικίας 50 ετών (πάνω κάτω) ενδύκνειται περισσότερο ένα μοντέρνο λίφτινγκ και όχι το υπερβολικό φούσκωμα. Δείτε πόσες μεσήλικες παρουσιάστριες της τηλεόρασης έχοντας επιλέξει το λίφτινγκ παραμένουν φρέσκες σε αντίθεση με πολλές υπερήλικες κοσμικές κυρίες οι οποίες έχουν επιλέξει τον εύκολο δρόμο.

27-6-2013
 

 
 
  πίσω