Ηλικία & Πλαστική Χειρουργική
Αυξητική πλαστική μαστών
Μειωτική πλαστική μαστών
Μαστοπηξία
Εισολκή θηλών
Γυναικομαστία
Μάτια
Πρόσωπο
Ωτοπλαστική
Αναισθησία
Επούλωση των ιστών
Αληθινές Μαρτυρίες Πλαστικής
Η Φωτογραφία
Δείτε Φωτογραφίες
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Η φωτογραφία στην πλαστική χειρουργική

 
     
 

 Η φωτογραφία "εργαλείο" στην πλαστική χειρουργική

 Η ψηφιακή προσομοίωση μας επιτρέπει να βλέπουμε την πραγματική εικόνα μας και την εικόνα μετά από την παρέμβαση

 Η φωτογραφία είναι, αναμφισβήτητα, ένα από τα πιο σημαντικά «εργαλεία» της πλαστικής χειρουργικής.

 Η ιατρική φωτογραφία χρησιμοποιείται για την τεκμηρίωση του καλού αποτελέσματος, ως σημείο αναφοράς για το ιατρικό ιστορικό του ενδιαφερόμενου και αποτελεί το μέσο που διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ γιατρού και ενδιαφερόμενου.

Είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί ο ενδιαφερόμενος να «απεικονίσει» το προσδοκώμενο γι αυτόν αποτέλεσμα και να ενημερωθεί από τον γιατρό του κατά πόσο το προσδοκώμενο είναι εφικτό να έχει ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

 Η διαδικασία - Ψηφιακή προσομοίωση

Με τη χρήση της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, η εικόνα του ενδιαφερόμενου παρουσιάζεται στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνολογία είναι εφικτή η αλλαγή της εικόνας προσφέροντας πιθανές εκδοχές αυτής.

 Οι προσδοκίες

Η ψηφιακή προσομοίωση επιτρέπει στο άτομο να βλέπει παράλληλα την πραγματική του εικόνα και την εικόνα του ύστερα από χειρουργική παρέμβαση («πριν & μετά»). Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουμε ποιες είναι οι προσδοκίες του από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, ώστε να υπάρξει η πλήρης κατανόηση όλων των πιθανών επιλογών.

 Με την ψηφιακή προσομοίωση μπορεί κανείς να «δοκιμάσει» όποια αλλαγή και αν σκέφτεται, ώστε να γνωρίζει τι να περιμένει πριν προχωρήσει στην απόφαση της επέμβασης αισθητικής χειρουργικής.

 Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να δει αυτήν τη συνεδρία ως ευκαιρία επικοινωνίας με τον πλαστικό χειρουργό του για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ψηφιακή προσομοίωση είναι κατά βάση επικοινωνιακό μέσο και στην πλαστική χειρουργική η «επικοινωνία» αποτελεί τον θεμέλιο λίθο.

 Περιορισμοί - Αδυναμίες

Οπως και κάθε τεχνολογία, η ψηφιακή προσομοίωση, ενώ έχει απεριόριστες δυνατότητες, έχει και κάποιους περιορισμούς. Ενας από αυτούς είναι η προσδοκία του ενδιαφερόμενου ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς όπως αυτό παρουσιάζεται στην οθόνη του υπολογιστή. Είναι ευνόητο ότι η αλλαγή μιας εικόνας στον υπολογιστή απέχει από τη διόρθωση της εικόνας στο χειρουργείο.

 Κατά το χειρουργείο, ο χειρουργός μπορεί να περιορίζεται από ανατομικά θέματα, θέματα της γενικής κατάστασης της υγείας του ενδιαφερόμενου ή από παράγοντες όπως κάπνισμα, εμμηνόπαυση και τη μη συμμόρφωση με τις μετεγχειρητικές οδηγίες μεταξύ άλλων. Η επεξεργασμένη εικόνα στον υπολογιστή δεν αποτελεί εγγύηση χειρουργικού αποτελέσματος.

 Η ψηφιακή επεξεργασία βοηθά καλύτερα σε επεμβάσεις όπως ρινοπλαστική, ωτοπλαστική, πωγωνοπλαστική, λιποαναρρόφηση, λιπογλυπτική και βραζιλιάνικη λιποπλαστική και επεμβάσεις προσώπου. Χρησιμοποιείται για να παρουσιάζει μια φυσική εικόνα του τι είναι εφικτό κατά τη διάρκεια του χειρουργείου.

 «Το ιδανικό»

Η σύγχρονη ιστορία της χρυσής αναλογίας ξεκινά με τον Luca Pacioli και το έργο του «Divina Ρroportione» (1509), το οποίο φιλοτέχνησε ο φίλος του Leonardo Da Vinci, o οποίος επίσης ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα της χρυσής αναλογίας.

 Ομως, ο χρυσός αριθμός (φ = 1,618) έχει απασχολήσει επιστήμονες διαφόρων αντικειμένων για τουλάχιστον 2.400 χρόνια. Η χρυσή τομή συμβολίζεται με φ προς τιμήν του Φειδία, ο οποίος χρησιμοποίησε τον χρυσό αριθμό ακόμη και στην κατασκευή των αγαλμάτων του Παρθενώνα.

 Θεωρούνταν από τους αρχαίους Ελληνες ως η απόλυτη αναλογία. Η αναλογία αυτή προσδιορίζεται αριθμητικά ως 1:1,618. Π.χ. όταν το πλάτος του στόματος είναι 1 και το μήκος της μύτης είναι 1,618 έχουμε ένα αρμονικό χαμόγελο. Επίσης όταν το πλάτος του ματιού είναι 1 και το φρύδι είναι 1,618 έχουμε ένα ωραίο βλέμμα κτλ. Η εφαρμογή του έδινε «άριστα» και «ωραία» αποτελέσματα.

 Οι αρχαίοι Ελληνες μαθηματικοί ήταν οι πρώτοι που μελέτησαν τη χρυσή αναλογία λόγω της συχνής εμφάνισής της στη γεωμετρία. Σήμερα οι πλαστικοί χειρουργοί κάνουν το ίδιο μέσω των χειρουργικών επεμβάσεων ωραιοποίησης και ανανέωσης.

 Ολα τα παραπάνω μας οδηγούν στο να κατανοήσουμε τη δύναμη της ακρίβειας, της αναλογίας, της συμμετρίας, του «ωραίου». Κάτι που σήμερα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της πλαστικής χειρουργικής.

 Καλή επικοινωνία

Ο πλαστικός χειρουργός που χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία για να δείξει στον ενδιαφερόμενο ποια θα είναι η νέα του εικόνα αλλά και για να μάθει από τον ενδιαφερόμενο ποιο είναι το δικό του επιθυμητό αποτέλεσμα στηρίζεται στην καλή επικοινωνία και άρα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βοηθήσει τον ενδιαφερόμενο να γίνει πιο ευτυχισμένος μέσω της πλαστικής χειρουργικής.

 Χρήσιμο εργαλείο

Η ψηφιακή επεξεργασία αποφέρει τη δυνατότητα της ακρίβειας που τόσοι ασχολήθηκαν με αυτή. Πολύτιμο εργαλείο του πλαστικού χειρουργού και συγχρόνως με θεαματικά αποτελέσματα και σε επικοινωνιακό επίπεδο μεταξύ αυτού και του ασθενούς του. Θα ήταν ωφέλιμο, λοιπόν, να αναγνωρίσουμε όλοι μας ότι η σύγχρονη τεχνολογία λειτουργεί ως σύμμαχος της πλαστικής χειρουργικής, η οποία σαν στόχο της έχει, πάντα, το «ωραίο»...

ΚΚαι κάτι πιό χαλαρό μετά την πλαστική επέμβαση..Πώς να δείχνετε ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ/ΦΟΙ στις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ !!

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να δείχνετε τον καλύτερό σας εαυτό και να απαθανατίσετε μοναδικές στιγμές της ζωής σας:

 Το κλειδί είναι η θέση της κάμερας.

Ο φακός πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας ή ακόμα ψηλότερα. Αν χρειαστεί μπορείτε ακόμα και να λυγίσετε τα γόνατά σας αν είστε πιο ψηλή από τον "φωτογράφο".Διαφορετικά καθίστε σε καρέκλα και κοιτάξτε ψηλά προς την κάμερα. Βεβαιωθείτε ότι το σαγόνι σας προεξέχει περισσότερο απ’ ότι συνήθως, έτσι θα δημιουργήσετε την εντύπωση ότι ο λαιμός σας είναι πιο μακρύς.

 Στρίψτε ελαφριά το κεφάλι σας σε μία γωνία

Ετσι θα δείχνετε σαφώς πιο γοητευτική. Αυτή η στάση θα σας βοηθήσει ιδιαιτέρως αν έχετε μεγάλα ή πεταχτά αυτιά.

 Μη χαμογελάτε-γελάστε!

Επιβάλλοντας στον εαυτό σας ένα ψεύτικο συγκρατημένο χαμόγελο μπορεί να δείχνετε ακόμα χειρότερα απ’ ότι αν δε γελούσατε καθόλου. Θυμηθείτε ένα αστείο ανέκδοτο, ένα αστείο βιντεάκι ή απλά σκεφτείτε κάτι ή κάποιον που σας κάνει χαρούμενη – τότε το φυσικό σας αυθόρμητο χαμόγελο θα αναδειχθεί και θα σας κάνει να δείχνετε υπέροχη.

 Εξαφανίστε τα κόκκινα μάτια:

Ακριβώς πριν τραβηχτεί η φωτογραφία, στρέψτε το βλέμμα σας σε κάποια πηγή φωτός ( όχι στον ήλιο!). Αυτή η κίνηση θα συρρικνώσει την κόρη του ματιού κι έτσι θα μειωθούν οι περιπτώσεις κόκκινων ματιών. Πολλά μοντέλα στις φωτογραφήσεις χρησιμοποιούν την εξής τεχνική: έχουν τα μάτια τους κλειστά και όταν ακούσουν το πρόσταγμα του φωτογράφου, τα ανοίγουν πλατιά.

 Ιδανικό μακιγιάζ:

Το φλας της μηχανής πολλές φορές μπορεί να σας δείχνει χλωμές, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προσέξετε το μακιγιάζ σας. Για να δείχνουν τα δόντια σας κάτασπρα, διαλέξτε ένα κραγιόν λίγο πιο φωτεινό απ’ ότι φοράτε συνήθως. Για να τονίσετε τα ζυγωματικά σας ή για να δείχνει πιο μικρή η μύτη σας, χρησιμοποιήστε σε αυτή την περιοχή έναν τόνο πιο σκούρο make-up.

 Πάρτε μία πόζα!

Αν θέλετε να δείχνετε πιο λεπτή, ζητήστε από τον φωτογράφο να σας τραβήξει από μια ψηλότερη από εσάς γωνία ώστε να επικεντρώνεται η προσοχή στο πρόσωπό σας. Επίσης βάλτε το ένα πόδι πίσω από το άλλο και στρίψτε τους ώμους σας έτσι ώστε να είναι σε διαφορετική γωνία απ’ ότι το κεφάλι σας. Θυμηθείτε ότι η κίνηση είναι ο σύμμαχός σας. Τοποθετήστε τα χέρια σας στους γοφούς και γελάστε, αφήστε την προσωπικότητά σας να λάμψει μέσα από κάποια δραστηριότητα και θα ξαφνιαστείτε από το πόσο πιο φωτογενής θα δείχνετε.

 Τέλος, μην κοιτάτε απ’ ευθείας στην κάμερα και θα προσθέσετε μία καλλιτεχνική νότα στη στιγμή!

 Συμπέρασμα.... η  φωτογραφία είναι χρήσιμη και απαραίτητη τόσο πρίν όσο και μετά την πλαστική χειρουργική 




 

  πίσω