Δελτία τύπου
Επαγγελματικά ταξίδια
Εκδηλώσεις - Ομιλίες
Σχολιασμοί επικαιρότητος
Συγγραφικό Έργο @ βιβλιοπαρουσιάσεις
Πολιτιστικές δράσεις
Κοινωνική Συμμετοχή
Κοινωνική Ευθύνη
Κοινωνική Δικτύωση
Διαβάσαμε - Ακούσαμε και μας άρεσαν
Ιατρικές δραστηριότητες
Επιστημονικές ιδιότητες
Παλαιότερες διαλέξεις
Ραδιόφωνo
Έρευνα
Θετικές προτάσεις
 
Δείτε επίσης...
 
New techniques
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Brazilian
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΔΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

 
     
 
Κώς¨¨ Το all inclusive φτηνό τουριστικό νησί του Αιγαίου Πελάγους, πρώτος σταθμός για παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς στην Ελληνική επικράτεια σήμερα ! Ι Θα μπορούσε άραγε αυτό το βασανισμένο απο τους ίδιους του τους κατοίκους, ιστορικό νησί να ξεφύγει προς τα "πίσω" ::  Θα ηταν ποτέ πιθανό η  Εδρα της Ιστορίας της Ιατρικής όλων των Ελληνικών Πενεπιστημίων που περιλαμβάνουν Ιατρική σχολή ή Παραιατρικά Τμήματα Σχολών, να ευρίσκεται στή νήσο Κώ των Δωδεκανήσων.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Η  Εδρα της Ιστορίας της Ιατρικής όλων των Ελληνικών Πανεπιστημίων που περιλαμβάνουν Ιατρική σχολή ή Παραιατρικά Τμήματα Σχολών, να ευρίσκεται στή νήσο Κώ των Δωδεκανήσων.
Οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές να φροντίσουν για την αναβάθμιση του αρχαίου Ασκληπιείου και της Σχολής του Ιπποκράτη. Η Βουλή των Ελλήνων  σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδίας και Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας να δημιουργήσουν το κατάλληλο νομικό πλαίσιο εκ μέρους της Κυβέρνησης των Ελλήνων. Η Ευρωπαική Ενωση να περιλάβει την Σχολή της Κώ στα επίσημα σχέδια της εν Ελλάδι εκπαίδευσης των Ιατρών, των νοσηλευτών, των φυσιοθεραπευτών και των διαιτολόγων. Η διευρυμμένη περιοχη των χώρων μνημείου, μουσείου, γραμματείας των Πανεπιστημίων, διδασκαλίας, τηλεδιάσκεψης, τελετών,, σίτισης και φιλοξενίας να  περιληφθεί στη λίστα πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.  Ο επαγγελματικός Ορκος  όλων των αποφοίτων  όλων των Ελληνικών πανεπιστημιακών σχολών που ασχολούνται με την υγεία των ανθρώπων να δίδεται κάθε Σεπτέμβριο στην Κώ με επίσημο χαρακτήρα παρουσία των Πρυτάνεων και των εκπροσώπων του κράτους που δίδει επαγγελματική πιστοποίηση στο νέο επαγγελματία της υγείας. Να υπάρχει δεσμευτική πρόβλεψη ώστε και τα ξένα πανεπιστήμια που επιθυμούν να διενεργήσουν το τελετουργικό μέρος της ορκομωσίας των αποφοίτων τους απο τις ιατρικές σχολές με τον Ορκο του Ιπποκράτη να το πράττουν επίσημα στην Κώ κάθε μήνα Σεπτέμβριο, ολόκληρος ο οποίος και να χαρακτηρισθεί επίσημα ώς ο μήνας της Ορκομωσίας των νέων Ιατρών στο νησί του πατέρα της δυτικής ιατρικής.

25-05-2014
 

 
 
  πίσω