Νέα - Ειδήσεις - Θέματα
Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα
Διακρίσεις-Βραβεύσεις-Ορόσημα ζωής.
Οι ρίζες μου...
Αφηγηματική Βιωματική Ιστορία
Σύντομη Προσωπική Ιστορία
Προσωπικές Φωτογραφίες
Η Βραζιλιάνικη Ομορφιά
Ο Καθηγητής Ivo Pitanguy (1923-2016) γράφει...
Συνεργάτες
Πλαστική χειρουργική εκτός του τόπου διαμονής
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
         
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
 
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Ο Δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης προσκάλεσε το Προξενικό Σώμα Ελλάδος CCG στον Μαραθώνα.

 
     
 
  Ο Δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης προσκάλεσε
το  Προξενικό Σώμα Ελλάδος CCG στον Μαραθώνα.
Ενας Μαραθωνοδρόμος μεταξύ των Προξένων-επισκεπτών.

Εκδρομή – επίσκεψη στα ιστορικά σημεία του Μαραθώνας πραγματοποίησε το Σάββατο 12/12/2015 το προξενικό σώμα Ελλάδος μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Μαραθώνα Κου Ηλία Ψινάκη  προς τον  Πρόεδρο του Δ.Σ του Προξενικού Σώματος και Επίτιμο Πρόξενο της Λιβερίας Κο Νικόλαο Σούτο. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε μόλις ένα μήνα μετά τον φετινό  33ο  Αυθεντικό Μαραθώνιο Αγώνα.

Σε αυτή την απόδραση οι 60 Διπλωμάτες-Πρόξενοι και οι οικογένειες τους  από 29 χώρες ( Ρωσία, Αρμενία, Μάλτα, Μαλαισία, Ιορδανία,, Κένυα, Λιβερία, Αιθιοπία, Μεξικό, Περού, Νικαράγουα, Ντομίνικα, Βραζιλία, Εκουαδόρ,  Ουρουγουάη, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Μολδαβία, Τσεχία, Σλοβενία, Σλοβακία, Κροατία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη,  μεταξύ των οποίων και τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ του CCG),  καθώς και τρεις εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος, επισκέφτηκαν το σημείο εκκίνησης του «Μαραθωνίου» με την  ιδιαίτερη πολιτιστική του αξία σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατόπιν η ξενάγηση συνεχίστηκε στο σημείο της μάχης του Μαραθώνα  η οποία  κατά τους ιστορικούς  διεξήχθη τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο του 490 π.Χ και αποτελεί  την αποφασιστικής σημασίας για την Ευρώπη σύγκρουση μεταξύ των Ελλήνων (Αθηναίοι και Πλαταιείς) και των Περσών κατά την  πρώτη εισβολή των Περσών στην Ελλάδα. Σημείο μέγιστου ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες ήταν ο Τύμβος των Μαραθωνομάχων όπου  αναλύθηκε η ιστορική εκείνη μάχη και τηρήθηκε σιγή.  

Μετά την περιήγηση στα  Ιστορικά σημεία  παγκόσμιου ενδιαφέροντος  της πόλης του Μαραθώνα, ακολούθησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό  Μουσείο της πόλης όπου το Προξενικό Σώμα Ελλάδος υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μαραθώνα  στον οποίο απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα παρουσία και άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα. Την ξενάγηση ανέλαβε συνολικά η Αρχαιολόγος κα Χάιδω-Αναστασίά Ευαγγελίου Ρίζου και ο Γ.Γ του ΔΣ του CCG, επίτιμος Πρόξενος της Νικαράγουα κος Μιγκέλ Καποάνου . Ακολούθησε γεύμα συναδέλφωσης σε εξαιρετικό εστιατόριο της περιοχής.

Οι Πρόξενοι και οι ξένοι Διπλωμάτες, ενθουσιάστηκαν με την περιήγηση  σε αυτό το τόσο  ενδιαφέρον  μέρος  της Ελλάδος  και ζήτησαν η προσπάθεια αυτή  να συνεχιστεί αφού με αυτό τον τρόπο φωτίζονται όμορφες περιοχές που ο ξένος ταξιδιώτης είναι δύσκολο να ανακαλύψει από μόνος του. Ο Δρ Ιωάννης Λύρας  επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας  και μέλος του  Δ.Σ του Προξενικού Σώματος Ελλάδος συμμετείχε στην ολοήμερη εκδρομή-επίσκεψη  του Προξενικού Σώματος Ελλάδος (CCG) Consular Corps in Greece στην ιστορική περιοχή. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα που ο γνωστός πλαστικός χειρουργός επισκέπτεται τον Μαραθώνα αφού ή πρώτη ήταν στις  8/11/2015 με την συμμετοχή του  ως δρομέας στον  33ο  Αυθεντικό Μαραθώνιο.  Έτρεξε και τερμάτισε, την κλασσική διαδρομή 42,195 χιλιομέτρων από το στάδιο του Μαραθώνα έως το Καλλιμάρμαρο στάδιο της Αθήνας, που για τον ίδιο  συμβολίζει , τον δρόμο  της προσπάθειας και  τον αγώνα  της επιτυχίας σε όλα τα στάδια της ζωής. 

Στην τελετή υποδοχής ο Δήμαρχος Μαραθώνα Κος Ηλίας Ψινάκης συνεχάρη τον Δρ Ιωάννη Λύρα για την συμμετοχή του και τον τερματισμό στον Αυθεντικό Μαραθώνιο προς τιμήν του αρχαίου πολεμιστή-αγγελιοφόρου της Νίκης των Ελλήνων, Φειδιππίδη, ξαναδίνοντάς του το όμορφο μετάλλιο τερματισμού με χαραγμένη ανάγλυφη την εικόνα του πρώτου σύγχρονου Μαραθωνοδρόμου Γρηγόρη Λαμπράκη.


>>>> Δείτε πιο κάτω τις φωτογραφίες >>>@


 
 
 
 
 
 
 
                 
 
 
 
 
 
                 
 
  πίσω