ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
Αυξητική Μαστών
Προκλητικά όμορφο στήθος
Φυσική Αυξητική Μαστών
Η πιό νέα φυσική τεχνική αυξητικής μαστών > η Νέα Τεχνική Lyras Triplane 2+1
H Νέα ολιστική Τεχνική Lyras Quadruplane 2+2
Αυξητική μόνο με λίπος
Αυξητική στην στιγμή χωρίς σιλικόνη
Ανόρθωση Μαστών
Μειωτική Μαστών
Ανεστραμενες θηλές μαστών- Εισολκή θηλών
Γυναικομαστία
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Ανεστραμενες θηλές μαστών- Εισολκή θηλών
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

ΟΜΟΡΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΗΛΕΣ ΜΑΣΤΩΝ

 
     
 

                                    


                  ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΟΛΚΗΣ ΤΩΝ ΘΗΛΩΝ.

Σαν εισολκή θηλών ονομάζουμε εκείνη την κατάσταση κατά την  οποία η θηλή αντί να προβάλλει  προς τα έξω είναι στραμμένη προς τα μέσα στον μαστό. Αποτελεί μορφολογική  διαταραχή του συμπλέγματος θηλής-θηλαίας άλω ( περιοχή δέρματος σκουρότερου χρώματος πέριξ της θηλής του μαστού). Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να προβάλλει αν ερεθιστεί ενώ σε άλλες παραμένει μόνιμα και  σταθερά προς τα μέσα ανεξάρτητα ερεθισμού  οπότε και χαρακτηρίζεται ως ομφαλοποίηση της θηλής, κατάσταση η οποία είναι πάντοτε συγγενής.

Περίπου το 10 - 20% των γυναικών γεννιούνται με αυτή την κατάσταση και οφείλεται στη βραχύτητα των γαλακτοφόρων πόρων, στην υπερτροφία του σφιγκτήρα της θηλαίας άλω, στην ατροφία του υποθηλαίου συνδετικού ιστού καθώς και σε συνδυασμούς αυτών.

Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες μπορεί να έχουν εισολκή θηλών.

Οι κυριότερες αιτίες

 • Εκ γενετής ( αληθής εισολκή, ομφαλοποίηση)
 • Μετά από το θηλασμό
 • Μετά από πολλαπλές κυήσεις
 • Πτώση μαστών
 • Αιφνίδια και μεγάλη απώλεια βάρους
 • Αποτέλεσμα τραύματος  ή χειρουργικής των μαστών
 • Φυματίωση
 • Διάφορα είδη κακοήθειας του μαστού
 • Φλεγμονώδεις παθήσεις των μαστών
 • Φλεγμονές των μαστών (μαστίτιδα, εκτασία)
 • Γυναικομαστία στους άνδρες


Τη βαρύτητα της εισολκής των θηλών την καθορίζουμε συνήθως σε 3 βαθμούς ανάλογα με το πόσο μια θηλή είναι καθηλωμένη, το ποσοστό της βλάβης των γαλακτοφόρων πόρων και το βαθμό της ίνωσης.

 

 Η ταξινόμηση είναι η εξής:


1ος Βαθμός
Είναι η περίπτωση  κατά την οποία οι θηλές βγαίνουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία προς τα έξω με την χρήση των δακτύλων των χεριών με πίεση γύρω από την θηλαία άλω . Συχνά προβάλλουν χωρίς πίεση και με τον ερεθισμό . Οι συγκεκριμένες θηλές έχουν ελάχιστη ίνωση, ενώ οι γαλακτοφόροι συνήθως δεν επηρεάζονται και ο θηλασμός μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα .


2ος Βαθμός
Αναφέρεται στην περίπτωση εκείνη όπου μια θηλή προβάλλει  προς τα έξω και αναστρέφεται πάλι προς τα μέσα όταν σταματήσει η πίεση . Η προσπάθεια για αποκάλυψη της θηλής είναι μεγαλύτερη από αυτή του 1ου βαθμού . Η γυναίκα μπορεί να θηλάσει με πολύ δυσκολία, αν και στην πλειονότητα των περιπτώσεων κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό . Η ίνωση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι μετρίου βαθμού . Οι γαλακτοφόροι πόροι δεν απαιτείται να κοπούν . Αυτή η κατηγορία των θηλών έχουν ιδιαιτέρως πλούσιο υπόστρωμα κολλαγόνου .


3ος Βαθμός

Αφορά στη βαρύτερη περίπτωση εισολκής των θηλών, κατά την οποία η θηλή σπάνια βγαίνει προς τα έξω, ακόμη και με άσκηση έντονης πίεσης και απαιτείται επέμβαση για να μπορέσει να βγει προς τα έξω.   Οι γυναίκες εδώ δεν μπορούν να θηλάσουν, ενώ παράλληλα είναι ιδιαιτέρως επιρρεπείς σε τοπικές λοιμώξεις, δερματικές παθήσεις όπως είναι τα εξανθήματα, καθώς και προβλήματα τοπικής υγιεινής . Η ίνωση είναι μεγάλη, με τους γαλακτοφόρους πόρους να είναι κοντοί και με έντονη εισολκή .


Εγκυμοσύνη  και θηλασμός

Άτομα με εισολκή θηλών κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού βλέπουν ότι οι θηλές τους προσωρινά ή και μόνιμα προβάλλουν. Ανάλογα με την περίπτωση υπάρχουν γυναίκες, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να θηλάσουν και το κάνουν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα ενώ κάποιες άλλες έχουν δυσκολία και επίσης εμφανίζουν έντονο άλγος στην περιοχή. Σε ανάλογες περιπτώσεις η χρήση αντλίας μαστού ή διαφορετικής συσκευής άντλησης γάλατος ενδέχεται να βοηθήσει στο να προβάλουν οι θηλές προσωρινά προς τα έξω.


Πλαστική  Χειρουργική
Η εισολκή της θηλής, ανεξάρτητα από την προέλευσή της, μπορεί να αντιμετωπιστεί από την πλαστική χειρουργική, η οποία βοηθά στην εξάλειψη της συγκεκριμένης λειτουργικής  και αισθητικής φυσιολογικής διαταραχής της  αρχιτεκτονικής του μαστού. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται έχουν  σαν σκοπό τη χειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος με στόχο τη διατήρηση  του μέγιστου δυνατού αριθμού γαλακτοφόρων πόρων ώστε να επηρεαστεί κατά το ελάχιστο δυνατό ο θηλασμός σε μια γυναίκα που ενδιαφέρεται να τεκνοποιήσει και θηλάσει. Η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα πολύ εύκολα είτε στο χώρο του χειρουργείου υπό μέθη και τοπική αναισθησία είτε ακόμη και στο εξωτερικό ιατρείο, με την προϋπόθεση πως η γενική κατάσταση του ενδιαφερομένου το επιτρέπει, απλώς υπό τοπική αναισθησία . Η επιστροφή στην εργασία καθώς και στην κοινωνική ζωή είναι άμεση, με τη δέουσα βεβαίως προσοχή από τον ενδιαφερόμενο τις πρώτες μετεγχειρητικές ημέρες. Η παρακολούθηση από τον πεπειραμένο πλαστικό χειρουργό γίνεται
με τυπικές επισκέψεις στο ιατρείο τις επόμενες εβδομάδες για τη βεβαίωση της ομαλής μετεγχειρητικής πορείας.


Για περισσότερες απαντήσεις σε ερωτήσεις σας πατήστε εδώ 
     

 
  πίσω