ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
Αυξητική Μαστών
Προκλητικά όμορφο στήθος
Φυσική Αυξητική Μαστών
Η πιό νέα φυσική τεχνική αυξητικής μαστών > η Νέα Τεχνική Lyras Triplane 2+1
H Νέα ολιστική Τεχνική Lyras Quadruplane 2+2
Αυξητική μόνο με λίπος
Αυξητική στην στιγμή χωρίς σιλικόνη
Ανόρθωση Μαστών
Μειωτική Μαστών
Ανεστραμενες θηλές μαστών- Εισολκή θηλών
Γυναικομαστία
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Ανόρθωση Μαστών
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Ανόρθωση Μαστών

 
     
 


ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ


1. Πώς ορίζεται αισθητικά ένα καλαίσθητο στήθος;
Οι απόψεις για τον ορισμό του ιδανικού στήθους είναι ποικίλες στις διάφορες κοινωνίες και πολιτισμούς. Οι μέτριοι ή κανονικοί μαστοί μπορεί να μην συμπίπτουν με ένα καλαίσθητο στήθος. Επιπλέον οι ασθενείς περιστασιακά ζητούν να γίνει επέμβαση για την αλλαγή του σχήματος του στήθους που μπορεί να είναι και αφύσικο και ακαλαίσθητο. Ωστόσο, μερικοί καθορίζουν τα αισθητικά ευχάριστο στήθος. Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι εξής μεταβλητές: θέση, περίγραμμα, συμμετρία, μέγεθος και αναλογίες και από τους δύο μαστούς και το σύμπλεγμα θηλής-άλω. Τα οπτικά αποτελέσματα είναι τόσο σημαντικά όσο και τα απτικά, συμπεριλαμβανομένων της απαλότητας, ευκινησίας και ευαισθησίας.2. Ποιοι παράγοντες συμβάλουν στην πτώση του στήθους;
Σχεδόν πάντα , μετά απο την δεύτερη εγκυμοσύνη, το στήθος αλλάζει σχήμα και όγκο. Μερικές φορές αποκτά και ραγάδες. Παρ'όλο που τα υπερτροφικά στήθη παρουσιάζουν σίγουρα πτώση, συνήθως σχετίζεται με το συνδυασμό απώλειας όγκου και την έκθεση του δερματικού στηθόδεσμου. Η απώλεια του όγκου του στήθους προκύπτει από σημαντική απώλεια βάρους, επιλόχεια ατροφία, ή εκφύλιση μετά την εμμηνόπαυση. Η βαρύτητα ασκεί με συνεχή υποτυπώδη έλξη στο μαστό, επιμηκύνοντας τους συνδέσμους του Cooper και τεντώνοντας το δέρμα. Βαριές μαστικές προσθήκες  (μεγάλα ενθέματα)συμβάλλουν στην πτώση. Η ποιότητα του δέρματος επηρεάζεται από έναν αριθμό παραγόντων όπως η γήρανση. Η απλή  έμμηνος ή γαλατική συμφόρηση λοχείας, η αύξηση-μείωση  βάρους μπορούν να τεντώσουν επιζήμια το δέρμα. Λεπτό και μη ελαστικό δέρμα δημιουργεί έναν ανεπαρκή  ιστικό "στηθόδεσμο".

3. Ποιοι είναι οι στόχοι της μαστοπηξίας;
Η μαστοπηξία είναι μια χειρουργική διαδικασία που επιχειρεί να ανατρέψει την κανονική εξέλιξη της πτώσης του στήθους, επανορθώνοντας τους μαστούς προσδίδοντάς τους πιο νεανικό σχήμα. Πράγματι, μερικά στήθη, ακόμη και σε νέες ηλικίες, δεν είναι ιδανικά. Οι επιθυμίες και οι προσδοκίες της ενδιαφερόμενης καθώς και οι ιδιαίτερες μορφές-σχήματα του στήθους της παίζουν σημαντικό ρόλο στον χειρισμό της πτώσης του στήθους. Στόχος της μαστοπηξίας είναι η επανατοποθέτηση του συμπλέγματος θηλή-άλως και όλου του στήθους πιό ψηλά στο θώρακα  καθώς και η βελτίωση του περιγράμματος και του όγκου του. Επίσης η αφαίρεση του επιπλέον δέρματος ,η μείωση του δερμάτινης θήκης και η στήριξη του στήθους με τρόπο που να διαρκεί. Οι τεχνικές μαστοπηξίας, οι οποίες έγιναν παράλληλα με την εξέλιξη τεχνικών σμίκρυνσης του στήθους, χρησιμοποιούνται επίσης για την θεραπεία συγγενών δυσμορφιών (όπως σωληνωτά στήθη), διόρθωση ασυμμετριών (συγγενείς ή επίκτητες) και βελτιστοποίηση της αισθητικής εικόνας του μεγάλου πτωτικού στήθους.

4. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των εμφυτευμάτων μετά την μαστοπηξία;
Η προσθήκη ενός εμφυτεύματος μπορεί να αυξήσει το μέγεθος και το περίγραμμα. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ένα εμφύτευμα αυξάνει επίσης την μακροβιότητα των ανορθωτικών επιδράσεων της μαστοπηξίας και συχνά μειώνει το μήκος των τομών που απαιτούνται για την επίτευξη επαρκούς μαστοπηξίας. Αλλά όμως, το δερματικό περίβλημα ενός πτωτικού στήθους μπορεί να μην είναι σε θέση να κρατήσει επαρκώς το βάρος και την πιθανή διασταλτικότητα ενός εμφυτεύματος. Επιπλέον, η  ταυτόχρονη προσθήκη-τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος υπο μέγιστη τάση, μπορεί να επιφέρει κατα τη γνώμη μερικών ιατρών, επιπλοκές. Παρ ολα αυτά, ένα "τραβηγμένο" στήθος χωρίς εμφυτεύματα, έστω και σε δεύτερο χειρουργικκό χρόνο, μπορεί να χάνει στην εμφάνιση. Δεδομένων αυτών των ιδιαιτεροτήτων της συγκεκριμένης επεμβάσεως, η δική μας συμβουλή είναι τα εμφυτεύματα να τοποθετούνται στο μαστό με δεύτερη επέμβαση, τουλάχιστον 4 μήνες μετά την βασική μαστοπηξία-ανόρθωση του πτωτικού σας μαστού ώστε να αποφευχθούν επιπλοκές όπως ¨εκ νέου πτώση αμέσως μετά την επέμβαση λόγω ανεπαρκούς ανόρθωσης ή αντιθέτως ¨πλατειές-εμφανείς ουλές ή ακόμη και αποβολή του εμφυτεύματος λόγω προβλημάτων που θα δημιουργήσει η υπερβολική  τάση επι του δερματικού περιβλήματος των μαστών.

5. Πόσο ανεκτές είναι οι ουλές στο στήθος;
Επειδή οι ουλές είναι πιθανόν το μεγαλύτερο ελάττωμα στην αισθητική χειρουργική του στήθους, καταβάλλεται διαρκώς προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί το μήκος της τομής και να τοποθετηθούν οι τομές σε κρυφά μέρη.Συνήθως η τομή είναι σαν αγκυρα-ανεστραμένο Τ. Η  αυτονόητη επιθυμία για μείωση του μήκους της τομής όμως, μπορεί να περιορίσει την ικανότητα να επιτευχθεί ένα άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Μολονότι οι περιθηλιαίες και υπομαστικές τομές ευρίσκονται στην πλέον εμφανή και προεξέχουσα θέση του στήθους, οι τομές που προκύπτουν είναι από τις πιο ανεκτές απο την ενδιαφερόμενη με μεγάλο προεγχειρητικό πρόβλημα. Οι περιθηλιαίες τομές έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποβούν υπερτροφικές από τις υπομαστικές ουλές. Επιπροσθέτως, οι εσωτερικές περιθηλιαίες τομές μπορούν να καλυφθούν με αισθητικό τατουάζ.ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ Το στήθος σας...ψηλά!

Κατανοήστε τη διαδικασία, φροντίστε να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες και σίγουρα θα μείνετε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Στην εποχή μας, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες, στέκονται όλο και πιο συχνά μπροστά στον καθρέφτη, για να ελέγξουν την εμφάνισή τους, με σκοπό να τη διατηρήσουν ή και να την βελτιώσουν. Από στατιστικές μελέτες, αλλά και από την εμπειρία όσων ασχολούνται με την αισθητική ιατρική και την κοσμητολογία, πρώτη θέση κατέχει το ενδιαφέρον των γυναικών για την περιποίηση του προσώπου και του στήθους.

Γιατί η φθορά που προκαλεί η χρόνος δεν αποτυπώνεται μόνο στα πρόσωπά μας αλλά και στο στήθος μας, το οποίο επιβαρύνεται και από την εγκυμοσύνη, τη γαλουχία και τη βαρύτητα. Αποτέλεσμα: να χάνει το αρχικό του σφρίγος. Αν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία και θέλετε να ανακτήσετε το στήθος της...vιότης σας, υπάρχει η λύση της πλαστικής χειρουργικής, που έχει αποδείξει ότι κάνει θαύματα με τις νέες βελτιωμένες τεχνικές που εφαρμόζει, μεταξύ των οποίων και η ανόρθωση στήθους ή μαστοπηξία.

Θέλετε να κάνετε ανόρθωση στήθους;
Αν απαντήσετε καταφατικά, μάθετε ότι η μαστοπηξία είναι μια χειρουργική μέθοδος για την ανόρθωση και την ανάπλαση του στήθους, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, αφού καμία χειρουργική επέμβαση δεν μπορεί να εξαλείψει δια παντός τις συνέπειες της βαρύτητας. Η μαστοπηξία μπορεί επίσης να μειώσει το μέγεθος της άλω, της κυκλικής, πιο σκούρας περιοχής που περιβάλλει τη θηλή. Εάν, πάλι, το στήθος σας είναι μικρό ή έχει μικρύνει - για παράδειγμα, μετά την εγκυμοσύνη - εμφυτεύματα στήθους σε συνδυασμό με μαστοπηξία είναι δυνατόν να ξαναδώσουν στο στήθος το σφρίγος του και να αυξήσουν το μέγεθός του.

Η ανόρθωση στήθους σίγουρα θα βελτιώσει την εμφάνιση και θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας, οι αλλαγές όμως που θα επιφέρει δεν θα είναι τόσο μεγάλες, ώστε να μοιάζετε στην ιδανική εικόνα που έχετε στο νου σας ή να σας συμπεριφέρονται οι άλλοι διαφορετικά. Επομένως, προτού αποφασίσετε να κάνετε επέμβαση, σκεφτείτε προσεκτικά τι περιμένετε από αυτή και συζητήστε το με το γιατρό σας.

Πολλές γυναίκες καταφεύγουν στη μαστοπηξία επειδή, μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό το στήθος τους μίκρυνε και χαλάρωσε το δέρμα. Ωστόσο, αν και σκέφτεστε να κάνετε κι άλλα παιδιά, θα ήταν προτιμότερο να αναβάλλετε την ανόρθωση στήθους. Παρόλο που δεν υπάρχει κίνδυνος για μελλοντικές εγκυμοσύνες (για παράδειγμα, η μαστοπηξία συνήθως δεν εμποδίζει το θηλασμό), με την εγκυμοσύνη είναι πιθανό να χαλαρώσει το στήθος σας και να χαθούν τα αποτελέσματα της επέμβασης. Κάθε χειρουργική επέμβαση έχει κινδύνους

Η ανόρθωση στήθους συνήθως είναι ακίνδυνη. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο επιπλοκών στο 2% των γυναικών. Αιμορραγία και μολύνσεις δεν είναι συχνές αλλά εάν προκύψουν, μπορεί οι ουλές να φαίνονται μεγαλύτερες. Η μαστοπηξία αφήνει μόνιμες ουλές, οι οποίες βελτιώνονται κατά 90% στους πρώτους 12 μήνες μετά την επέμβαση. Μια επιπλοκή μπορεί να είναι η απώλεια της συμμετρικής θέσης των θηλών ή της αίσθησης των θηλών ή του στήθους.

Συνήθως οι ουλές είναι πιο μεγάλες και επουλώνονται πιο αργά στις καπνίστριες.

Είστε καλή υποψήφια για μαστοπηξία εάν:

Α) είστε υγιής
Β) είστε συναισθηματικά ισορροπημένη
Γ) γνωρίζετε τι πραγματικά μπορείτε να περιμένετε από την επέμβαση.


Προγραμματίζοντας την επέμβαση:

Στην πρώτη επίσκεψη στο γιατρό θα συζητήσετε μαζί του τις προσδοκίες σας και θα ακούσετε τη γνώμη του. Στη συνέχεια ο χειρουργός θα εξετάσει και θα μετρήσει το στήθος σας. Θα συζητήσει μαζί σας τους παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την επέμβαση όπως ηλικία, το μέγεθος και το σχήμα του στήθους σας, καθώς και την κατάσταση του δέρματός σας, εάν αυτό έχει ραγάδες και κατά πόσο κρίνει σκόπιμη την τοποθέτηση εμφυτεύματος. Θα συζητήσετε επίσης και τη θέση θηλής, αφού οι θηλές θα μετακινηθούν ψηλότερα από πριν και πρέπει να απέχουν εξίσου από την πτυχή κάτω από το στήθος.

Ο χειρουργός θα σας περιγράψει την όλη διαδικασία, εξηγώντας σας τους κινδύνους και τους περιορισμούς, και θα βεβαιωθεί ότι έχετε καταλάβει ότι θα υπάρξουν ουλές. Επιπλέον θα σας μιλήσει για την αναισθησία που θα υποστείτε, για το χώρο όπου θα γίνει η επέμβαση, καθώς και για το κόστος της.

Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό για όποια απορία έχετε, ιδιαίτερα όσον αφορά:

Α) τις προσδοκίες και τις ανησυχίες σας

Β) τα αποτελέσματα Ανόρθωση μπορεί να γίνει σε κάθε στήθος ανεξάρτητα από το μέγεθος, τα
     αποτελέσματα όμως ενδέχεται να μην διαρκέσουν πολύ όταν το στήθος που θα προκύψει από την
     επέμβαση είναι μεγάλο. Βήμα -βήμα προς την...επέμβαση

1. Προετοιμασία: ανάλογα με την ηλικία και το ιστορικό σας, ο χειρουργός μπορεί να σας ζητήσει να κάνετε μαστογραφία πριν από την επέμβαση και θα σας δώσει οδηγίες για την προετοιμασία πριν από την επέμβαση, καθώς και οδηγίες για την διατροφή σας, το ποτό και το κάπνισμα και για το αν πρέπει να παίρνετε ή όχι κάποιες βιταμίνες και φάρμακα.

2. Πού θα γίνει: η επέμβαση για την ανόρθωση στήθους μπορεί να γίνει σε νοσοκομείο ή σε κεντρικό χειρουργικό κέντρο.

3. Μέθοδοι Αναισθησίας: η ανόρθωση στήθους γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία. Σε ορισμένες ασθενείς -κυρίως όταν γίνεται μικρή τομή -ο χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με ένα ηρεμιστικό, ώστε η ασθενής να είναι σε κατάσταση υπνηλίας, χωρίς ωστόσο να νιώθουν καμία ιδιαίτερη ενόχληση.


Η επέμβαση

Η εγχείρηση διαρκεί 1,5 -2,5 ώρες. Στη διαδικασία που ακολουθείται συνήθως γίνεται μια τομή σε σχήμα άγκυρας ή κλειδιού ακολουθώντας το περίγραμμα του στήθους. Η τομή περιγράφει το τμήμα του στήθους απ' όπου θα αφαιρεθεί δέρμα και ορίζει τη νέα θέση των θηλών. Μετά την αφαίρεση του δέρματος, η θηλή μετακινείται πιο πάνω. Το δέρμα που περιβάλλει την άλω τραβιέται πιο κάτω για την ανάπλαση του στήθους.

Τα ράμματα γίνονται γύρω από την άλω, σε μια κάθετη γραμμή που ξεκινά από την θηλή και κατά μήκος της πτυχής, κάτω από το στήθος. Σε ορισμένες γυναίκες, ιδιαίτερα σε όσες έχουν μικρό και όχι τόσο χαλαρό στήθος, μπορεί να γίνουν ομόκεντρες κυκλικές τομές γύρω από την άλω και να αφαιρεθεί το αντίστοιχο τμήμα δέρματος. Η επέμβαση, σε ακραίες περιπτώσεις στήθους, μπορεί να γίνει σε δύο στάδια ή να επαναληφθεί μετά από ένα χρόνο.

Προσοχή:


Εάν κρίνεται ανγκαία η τοποθέτηση εμφυτεύματος σιλικόνης (αυξητική του στήθους) κατα την ανόρθωση μαστών (μαστοπηξία) ωστε να τονισθεί το ντεκολτέ (ακάλυπτο μέρος του στήθους),  η προσωπική μας γνώμη βασισμένη σε πολλά "ψιλά γράμματα" που δέν ήταν σαφή σε αρκετές συμφωνίες με πλαστικούς χειρουργούς που προτιμούν για τους δικούς τους λόγους να τις πραγματοποιούν ταυτόχρονα, είναι αυτή να γίνεται σε άλλη, ξεχωριστή  απλή επέμβαση με τοπική αναισθησία και μέθη, τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες μετά την πρώτη. Τότε το αποτέλεσμα θα είναι άρτιο και μακρόχρονο, χωρίς εκπλήξεις. Αξίζει τον κόπο η μικρή αναμονή ωστε να αποφεύγονται κάποια συνήθη θέματα που ωφείλονται στην μηχανική και λειτουργική ασυμβατότητα των δύο αυτών αναγκαίων επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής των πτωτικών και άδειων μαστων. Ελάτε να συζητήσουμε στο ιατρείο μας απο κοντά το γιατί. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πρίν πάρετε αποφάσεις.


Εάν μείνετε έγκυος...

Η μαστοπηξία δεν σας εμποδίζει να θηλάσετε εφόσον οι γαλακτοφόροι πόροι και οι θηλές δεν επηρεάζονται από την επέμβαση. Μετά από την επέμβαση

Είναι απαραίτητο να φοράτε ελαστικό επίδεσμο ή στηθόδεσμο χειρουργείου πάνω από τις γάζες. Το στήθος σας θα έχει μώλωπες, θα είναι πρησμένο και θα νιώθετε δυσάρεστα για 1-2 μέρες, αλλά δεν θα πονάτε πολύ. Για οποιαδήποτε ενόχληση που νιώθετε ο γιατρός σας θα σας συστήσει φαρμακευτική αγωγή που θα σας ανακουφίσει.

Σε λίγες ώρες οι επίδεσμοι ή ο χειρουργικός στηθόδεσμος θα αντικατασταθεί από έναν ελαφρύ στηθόδεσμο όλο το 24ωρο για 2 εβδομάδες πάνω από ένα στρώμα γάζας. Τα ράμματα θα απορροφηθούν και δεν χρειάζεται να αφαιρεθούν.

Να περιμένετε ότι δεν θα αισθάνεστε ιδιαίτερα την περιοχή των θηλών και το δέρμα του στήθους σας λόγω του οιδήματος μετά την επέμβαση. Το μούδιασμα αυτό συνήθως φεύγει με την υποχώρηση του πρηξίματος, τις επόμενες 6 περίπου βδομάδες. Ωστόσο, σε ορισμένες «ασθενείς» μπορεί να διαρκέσει 1 χρόνο ή και περισσότερο και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι μόνιμο.


Επιστροφή στη φυσιολογική ζωή

Η επάνοδος  γίνεται βαθμιαία σε 1-3 ημέρες οπότε θα μπορείτε να κυκλοφορείτε άνετα και σταδιακά θα επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας. Φροντίστε τα παιδιά σε 4 ημέρες και οδηγήστε σε 6 ημέρες. Επισκεφτήτε μας σε 7 ημέρες για περετέρω οδηγίες.  Η επούλωση θα γίνει σε ένα μήνα. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα. Αποφύγετε το σεξ μόνον για 2 (δύο) ημέρες καθώς και τα σπορ για 60 ημέρες και όλα θα πάνε καλά..

>>Ενημερωθείτε εδώ και για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες της πλαστικής χειρουργικής του στήθους >>>@
Επίσης:
#Εδώ μπορείτε να δείτε και την νέα τεχνική του 2017 με το ολοκαίνουριο σπογγώδες εμφύτευμα μαστών που αποτρέπει οριστικά τον σχηματισμό κάψας >>>@

 
     

 
  πίσω