ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΚΕΦΑΛΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΥΤΗΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΛΑΙΜΟΥ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΩ
ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ
Νέο όμορφο στήθος
Νέα Ωτοπλαστική
Νέα Τεχνική Χεριών
Νέα Τεχνική Λαιμού
Νέο μίνι Λίφτινγκ
Νέα Τεχνική T-MACS
Νέα Τεχνική Ρυτίδων
Νέα Τεχνική Ραγάδων
Νέα Κοιλιοπλαστική
14 Νέες επεμβάσεις με τοπική αναισθησία
Εμφύτευση Μαλλιών
Νέα Αυξητική μαστών
Γυναικομαστία
Νέα τεχνική ωτοπλαστικής
Πλαστική μύτης με τοπικη αναισθησία
Σακούλες γύρω από μάτια
Νέα Λιπογλυπτική, λιποπλαστική και λιποαναρρόφηση
Ενέσιμα για ρυτίδες προσώπου
Skin Needling-ρολλό δέρματος
Κατάργηση χαλάρωσης λαιμού
Mini lift προσώπου - λαιμού
Πάχυνση αποστεωμένων χεριών
Μη παρεμβατική λιπόλυση
Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ
ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Ενέσιμα για ρυτίδες προσώπου
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

Ενέσιμα για ρυτίδες προσώπου

 
     
  Κατ' αρχάς, πρίν μιλήσουμε για οποιαδήποτε μέθοδο, θα ήθελα να χωρίσω τις γυναίκες σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες. Δεν είναι όλες οι μέθοδοι κατάλληλες για όλες τις γυναίκες, γιατί δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες. Στην πρώτη, λοιπόν, κατηγορία ανήκουν οι έφηβες 17-27 ετών, στη δεύτερη οι νεαρές ώριμες όπως θα τις αποκαλούσα, 27-47 και μετά οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, λίγο μετά τα 47 έως 77.
Οι νεαρές κοπέλες δεν έχουν πρόβλημα, γιατί δεν έχει προλάβει να τις φθείρει ο χρόνος. Έχουν συνήθως ανάγκες ανατομικού τύπου που, όμως, δεν διορθώνονται χωρίς χειρουργική επέμβαση. Ούτε στις εμμηνοπαυσιακές γυναίκες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές μεθόδους σε πρώτη φάση. Πρέπει να κάνουμε πλαστική για να φέρουμε το δέρμα ηλικιακά γύρω στα 40 και μετά να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές θεραπείες για να το συντηρήσουμε. Η καλύτερη κατηγορία για εναλλακτικές προσθετικές μεθόδους είναι η μεσαία, οι γυναίκες απο 27 έως 47.
Τα πιό καλά ενέσιμα υλικά είναι το υαλουρονικό οξύ με ακρυλικά σφαιρίδια, γνωστό και ως ακρυλική υδρογέλη και το πρόσφατα εμφανισθέν πολυγαλακτικό οξύ.Η α-αλλαντοτοξίνη θεωρείται πολύ καλό ενέσιμο υλικό. Παρόλο όμως που χρησιμοποιείται εδώ και 30 χρόνια στην αισθητική χειρουργική, απο το Φεβρουάριο του 2000 απαγορεύτηκε απο τον ΕΟΦ η χρήση της. Επιτρέπεται μόνο στην επανορθωτική χειρουργική. Στον Καναδά και της ΗΠΑ, πάντως, συγκέντρωσαν τα απαραίτητα ερευνητικά στοιχεία για να επιτραπεί η χρήση της και στην αισθητική χειρουργική. Η διαδικασία αυτή θα ακολουθηθεί και στις υπόλοιπες χώρες, άγνωστο όμως πότε.
Τα εμφυτεύματα από συνθετικό υλικό (κοράλι πορώδες πλαστικό ή φυσικό οστούν) για το πηγούνι τα ζυγωματικά και την μύτη επίσης χρησιμοποιούνται σε μερικές επιλεγμένες περιπτώσεις ειδικά όταν η δυσμορφία περιλαμβάνει ασυμμετρίες στο πρόσωπο.
Είμαι υπέρ των καλλυντικών για πολλούς λόγους. Κατ' αρχάς, κάνουν την ψυχολογία της γυναίκας καλύτερη, γεγονός που από μόνο του βοηθάει στη βελτίωση της εικόνας. Για να θεωρείται όμως ένα καλλυντικό καλό, πρέπει να κάνει ένα απο τα τρία παρακάτω πράγματα: ενυδάτωση, λίπανση και απολέπιση ή λείανση. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά καλλυντικά που εξυπηρετούν κάθε μία απο αυτές τις ανάγκες του δέρματος και είναι πραγματικά πολύτιμοι σύμμαχοι στο παιχνίδι της ομορφιάς.
 
     

 
  πίσω