Μεσοθεραπεία
Αναίμακτες Θεραπείες
Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι
Ενέσιμες Θεραπείες, Υαλουρόνη & Μπότοξ
Φίλερς - Προσθετικά
Το Στεφάνι της Νεότητος
ΜΥΟΧΑΛΑΡΩΤΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ & ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
Το botox του-της ηθοποιού
Μάτια - Μαύροι Κύκλοι NEO
Aυτόλογη Mεσοθεραπεία
Ενέσιμη Ενυδάτωση
Μη παρεμβατική ενζυμική διάλυση τοπικού λίπους
Ακτίνες Λέϊζερ - US - RF
Soft Holing και Tunneling
Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας
Αναίμακτη λιποαναρόφηση
Διαμάντια - SilkPeel NEW
Ραγάδες
Βιολογική Κυτταρική Ανανέωση
Συνδυασμοί Αντιγήρανσης
Μακροζωία & Αντιγήρανση
Bιταμίνες
Λέιζερ Αποτρίχωσης
Καλλυντικά ελιξήρια
 
Δείτε επίσης...
 
YouTube
 
Αυξητική Μαστών
 
 
Ρινοπλαστική Χωρίς Νυστέρι
 
Το botox της ηθοποιού
 
Brazilian
 
 
New techniques
 
 
 
Το Στεφάνι της Νεότητος
 
Δελτία Τύπου
 
Επαγγελαμτικά ταξίδια
 
 
     
           
 
 
           
home
 
Πλαστική χειρουργική, Πλαστικός χειρουργός Δρ. Ι. Λύρας
 
  Δρ. Λύρας Δραστηριότητες Θεραπείες Επεμβάσεις Συνήθεις ερωτήσεις Συνεντεύξεις Επικοινωνία  
 
Φίλερς - Προσθετικά
 
πίσω | μπροστά αρχική
 
 

 
     
 
ΦΙΛΕΡΣ -ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ

 Διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: Στα σκευάσματα που γεμίζουν τη ρυτίδα και απορροφώνται και σε όσα δεν απορροφώνται και είναι σε μορφή τζελ. Ποιά είναι τα πιό ασφαλή προσθετικά υλικα στις ρυτίδες; Απο όλα τα προσθετικά υλικά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, το πιό ασφαλές είναι το σκέτο υαλουρονικό οξύ. Το αποτέλεσμα είναι ιδανικό, διακριτικό και διαρκές για 6-12 μήνες. Επίσης τελευταία χρησιμοποιείται το πολυγαλακτικό οξύ που επιφέρει του ιστικού όγκου του ίδιου του οργανισμού με αποτέλεσμα που διαρκεί 3 χρόνια.

Τελευταία η βιοτεχνολογία και η βιοχημία έχουν συντελέσει προς αυτή την κατεύθυνση με την δημιουργία νέων υλικών όπως η υδρογέλη και η γέλη απο συμπυκνωμένο νερό και πολυακρυλαμίδη, οι ντεξτράνες και οι κυτταρίνες τα οποία υπόσχονται αποτέλεσμα διάρκειας άνω των τριών ετών και δυνατότητα απομάκρυνσης του υλικού αν το αποτέλεσμα δεν ικανοποιεί. Προσοχή όμως, πολλές από τις περιπτώσεις υπερβολικών αποτελεσμάτων μπορεί να μην οφείλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις που δεν έγιναν σωστά, αλλά σε υπερβολική χρήση ενέσιμων προσθετικών υλικών ειδικά σε ηλικίες άνω των 50 ετών.


ΜΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΙΜΑ

Τα συγκεκριμένα τζελ χρησιμοποιούνται τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα. Μπαίνουν παντού εκτός από το στήθος και τα γεννητικά όργανα. Το 98% αυτών είναι νερό και η αφή τους θυμίζει σφουγγαράκι. Η χρήση τους όμως χρειάζεται πολύ προσοχή, εγκράτεια και μικρές δόσεις διότι δεν απορροφώνται.

RECONSTRUCTION GELS (ΓΕΛΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΝΟΥ ΟΓΚΟΥ).

Πρόκειται για νέα ειδικά gels (γέλες) ευρωπαϊκής προέλευσης, τα οποία έχουν σύσταση που μοιάζει με εκείνη του φυσιολογικού ιστού, με μεγάλη περιεκτικότητα νερού (97,5%) και σύσταση ανάλογη με εκείνη της περιοχής που πρόκειται να ενεθεί, π.χ. το πρόσωπο, τα μάγουλα, κρόταφοι, γνάθος, μύτη, πηγούνι κ.τ.λ. Η τοποθέτηση γίνεται με ένεση και η θεραπεία γίνεται σε δύο φάσεις (μία ανά 15 ημέρες) με σκοπό να δώσουμε ένα πλήρες αποτέλεσμα χωρίς υπερδιόγκωση της περιοχής. Το υλικό μπορεί να είναι μόνιμο ή προσωρινό και προϊόντος του χρόνου μπορεί να χρειαστεί επανάληψη.

Τα νέα gel λύνουν οριστικά το πρόβλημα του αποστεωμένου, κουρασμένου προσώπου χωρίς να δημιουργούν προβλήματα όπως σκλήρυνση, διόγκωση, μετατόπιση κ.τ.λ.

Εναλλακτική λύση είναι η αυτομεταμόσχευση λίπους στο πρόσωπο και στα χέρια. Τώρα γίνεται και στην Ελλάδα.ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΙΜΑ

Πολυγαλακτικό οξύ:
Και εδώ κάνουμε ένεση με ερεθιστικό υλικό προκαλώντας τον οργανισμό να αντιδράσει και να φτιάξει το δικό του κολλαγόνο. Και τη συγκεκριμένη τεχνική οι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί περιμένουν και δεν την εφαρμόζουν συχνά, ενώ και εδώ τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα αλλά εμφανίζονται σταδιακά, για να
ολοκληρωθούν σε ένα τρίμηνο.


Υαλουρονικό οξύ:
Πρόκειται για πολυσακχαρίτες της μεσοκυττάριας ουσίας που έχουμε οι άνθρωποι και που με την πάροδο του χρόνου μειώνεται, συμβάλλοντας στη γεροντική εμφάνιση του δέρματος. Δίνοντάς τη, λοιπόν, πίσω μειώνουμε κατά μεγάλο μέρος τις ρυτίδες. Φτιάχνεται συνθετικά στο εργαστήριο. Με μία ένεση δημιουργούμε και πιο όμορφα , φυσικά χείλη.

Πιο παχύρευστο υαλουρονικό οξύ ΝΕΑΣ ΓΕΝΕΙΑΣ :
Πρόκειται για την ίδια ουσία, άλλης πυκνόητας, που μπαίνει βαθιά στους ιστούς και χρησιμοποιείται για να αποκαταστήσει το περίγραμμα του προσώπου,τα ζυγωματικά και το σαγόνι.  


ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ
 ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΝΕΣΙΜΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ

Οι ρυτίδες είναι αποτέλεσμα της «κακοποίησης» που υφίσταται το δέρμα μας από κούραση, στρες, ρύπανση και τοξίνες που απορροφώνται από τον οργανισμό μαςκατά την διάρκεια της ζωής μας όπως καφεϊνη, νικοτίνη κτλ. Σαν αντίδραση σε αυτές τις κακοποιήσεις, το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ που είναι η βάση της δομής της επιδερμίδας γίνεται πιο λεπτό, πιο λίγο.

 Αυτό αποτελεί βασικό παράγοντα δημιουργίας ρυτίδων καθώς το υαλουρονικό οξύ παίζει σημαντικό ρόλο στην ενυδάτωση και άρα στην καλή ποιότητα δέρματος. Με την πάροδο του χρόνου, οι πρώτες μικρές ρυτίδες βαθαίνουν.  Σε αυτό το στάδιο προκύπτει το ερώτημα του ποια θεραπεία κρίνεται καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των ρυτίδων. 

Τελική θεραπεία, βέβαια, είναι οι επεμβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Όμως, πολλά ενέσιμα έχουν κατασκευαστεί  για την εξάλειψη ρυτίδων και πτυχώσεων από το πρόσωπο και το σώμα.  Από τα γνωστά μέχρι στιγμής δεδομένα, τουλάχιστον ένα από αυτά αποδεικνύεται ασφαλές και χρήσιμο.


 ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ...
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας φυσικός πολυσακχαρίτης που στην κατάλληλη μορφή προσφέρεται σαν ευέλικτο, εύπλαστο προσθετικό υλικό μαλακών μορίων.  Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση των ρυτίδων.  Επίσης για την αντιμετώπιση των τραυματικών ουλών, των σχηματικών δυσμορφιών του προσώπου και των χειλέων, σεβόμενοι το προηγούμενο σχήμα τους. ΤΕΧΝΙΚΗ Το υαλουρονικό οξύ είναι ενέσιμη θεραπεία που πραγματοποιείται εύκολα και όσες φορές χρειάζεται, για πολλά χρόνια. 

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά όμως το αν θα χρειαστεί συμπληρωματική θεραπεία για το ιδανικό αποτέλεσμα, θα φανεί μετά από 2 περίπου εβδομάδες όταν θα έχει υποχωρήσει το οίδημα..  Τα αποτελέσματα διαρκούν μέχρι και 12 μήνες.

 Είναι άριστο υλικό για τις ρινοπαρειακές αύλακες, τα χείλη και άλλες περιοχές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλα ενέσιμα υλικά (π.χ. μυοχαλαρωτικά).  Ένα πλήρες σχέδιο που αντιμετωπίζει τρισδιάστατα πρωϊμες μορφές χαλάρωσης προσώπου λέγεται χάριν συντομίας «υγρό lift»
( liquid lift).

 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ
Όλες οι θεραπείες γίνονται με τοπική αναισθησία, αναισθησία με αλοιφή ή στελεχιαία περιοχική αναισθησία.  Έτσι, γίνονται με εντελώς ανώδυνο τρόπο. 

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ?
Από τεχνικής απόψεως, οι νεαρές κοπέλες δεν έχουν πρόβλημα, γιατί δεν έχει προλάβει να τις φθείρει ο χρόνος. Ούτε όμως και οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες είναι καλές υποψήφιες για εναλλακτικές  μεθόδους σε πρώτη φάση χωρίς να προηγηθεί χειρουργική επέμβαση που να διορθώνει ανατομικά την χαλάρωση . Γενικά, καλό είναι νακάνουμε μικρές επεμβάσεις ανανέωσης για να φέρουμε το δέρμα ηλικιακά γύρω στα 40 και μετά να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικές θεραπείες για να το συντηρήσουμε.

Η καλύτερη κατηγορία για εναλλακτικές προσθετικές μεθόδους είναι η μεσαία, οι γυναίκες απο 27 έως 47.  Οι νεότερες γυναίκες αυτής της κατηγορίας προτιμούν τα ενέσιμα για προληπτικούς λόγους, για να καθυστερήσουν την ρυτίδωση του προσώπου. Χρησιμοποιείται επίσης, άνετα και σε άνδρες όλων των ηλικιών με ανάλογα προβλήματα.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ!
 Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα ασφαλές ενέσιμο προσθετικό υλικό που δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.  Η διαδικασία εμφύτευσης είναι απλή με γρήγορα αποτελέσματα, και καθώς είναι μη επεμβατική μέθοδος η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητές της, αμέσως μετά την τοποθέτηση του εμφυτεύματος. Σε ευαίσθητα δέρματα βεβαίως δεν είναι απίθανο να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις που απορροφούνται σε δύο-τρείς ημέρες.

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ - ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ?
Η υγρασία του οργανισμού μειώνεται όσο περνάει η ηλικία.  Το νεανικό δέρμα περιέχει πάρα πολύ νερό.  Ανά 20ετία η ποσότητα του νερού μειώνεται κατά 30%. Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέως αποκαθιστούν με φυσικό τρόπο την ενυδάτωση και την υγρασία όπου αυτή έχει μειωθεί.   Ως ισχυρός ενυδατικός παράγοντας, που όμως απορροφάται, το υαλουρονικό οξύ πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, για να έχουμε επί πολλά χρόνια σταθερό αποτέλεσμα, ενυδατωμένο δέρμα, όμορφο περίγραμμα προσώπου και λεία επιδερμίδα στο ντεκολτέ και την ράχη των χεριών. 

ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΧΝΩ META ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΘΕΡΑΠΕΙΑ?
 Φρέσκες, όπως όταν έχετε ξυπνήσει ξεκούραστες το πρωί μετά από έναν απολαυστικό ύπνο.

 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ?
Το υλικό χρειάζεται ανανέωση κάθε ένα έτος, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ασφαλές λόγω της αναστρεψιμότητας του αποτελέσματος.

 ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟ?
Κατηγορηματικά όχι, εάν πρόκειται για προϊόν χωρίς προσμίξεις με άλλα μόνιμα  υλικά. Εξάλλου, είναι ένα βιολογικό υλικό που βρίσκεται ήδη στο δέρμα των ανθρώπων από τη γέννησή τους και απλά μειώνεται με το χρόνο.

ΜΕΤΑ, ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΕΠΕΜΒΑΣΗ?
Ούτως ή άλλως, οι άνθρωποι μεγαλώνουν και μέσα στις νέες ανάγκες διατήρησης και βελτίωσης της ομορφιάς τους (beautification) θα περιληφθεί κάποια στιγμή κάποια αισθητική επέμβαση.


Τα ενέσιμα προσθετικά υλικά τα βάζουμε για να «γεμίσουμε» τις ρυτίδες και να αυξήσουμε τον όγκο των χειλιών. Δυστυχώς όμως αν τα υλικά που χρησιμοποιούνται δεν είναι καλής ποιότητας, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μη αρεστό. Και εδώ θέλω να τονίσω ότι οι παραμορφωμένες γυναίκες που κυκλοφορούν γύρω μας δεν έχουν κάνει λίφτιγκ αλλά έχουν βάλει ενέσιμα κακής ποιότητας.
 
     

 
Η νέα μέθοδος αυτόματης τοποθέτησης υαλουρονικου μέσο υπολογιστή - Χωρίς Πόνο και Μελανιές
Η νέα μέθοδος αυτόματης τοποθέτησης υαλουρονικου μέσο υπολογιστή - Χωρίς Πόνο και Μελανιές
 
  πίσω